dilluns, 22 de juliol del 2013

SI insta a encerclar la Monumental perquè no tornin les curses de braus

| Actualitzat el 22/07/2013 a les 20:24h


La plaça de toros Monumental de Barcelona podria tornar a acollir corrides de braus. Foto: Bernat Ferrer/Nació Digital.


Solidaritat Catalana ha engegat una recollida de firmes via Change.org per evitar que les curses de braus tornin a Catalunya. Concretament, proposen una cadena humana que encercli la Montumental.

SI recorda que fa tres anys, el Parlament va aprovar la Iniciativa Legislativa Popular PROU que va posar fi a l'espectacle i que ara el ministre Wert "vol imposar de nou les curses de braus a Catalunya amb una llei per declarar-les bé d'interès cultural a tot l'estat". Els solidaris adverteixen que el ministre "ha accelerat tots els tràmits de la iniciativa per tal que les curses tornin aquest setembre a Catalunya".

A més, recorden que si els braus tornen, Wert i Rajoy es trobaran "un poble al davant que pacíficament i democràtica ho impedirà, encerclant la plaça de toros de la Monumental amb una cadena humana". Segons SI, la decisió del govern espanyol és una ofensiva contra la sobirania de Catalunya i els drets dels animals".

Paral·lelament las formació independentista ha difós un vídeo on fa un repàs de la lluita dels catalans per acabar amb les curses de braus a Catalunya i crida a la mobilització ciutadana per impedir-ne el seu retorn.
 

http://www.naciodigital.cat/noticia/57196/si/insta/encerclar/monumental/perqu/no/tornin/curses/braus