dilluns, 8 de juliol del 2013

Nació Digital : Mes sobre Estelades al Tour

| Actualitzat el 08/07/2013 a les 13:27h


Dos ciclistes del Tour, amb una estelada al darrera. Foto: Èric Font 


Les seccions d’Osona, el Ripollès i el Lluçanès de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) van desplaçar-se el passat dissabte 6 de juliol a la vuitena etapa del Tour de França. L’etapa, que transcorria entre Castres i Ax 3 Domaines era la primera de muntanya d’aquesta edició i va servir perquè Chris Froome, màxim favorit per emportar-se la ronda francesa, aconseguís el mallot groc de líder.

La iniciativa sorgida de l’ANC pretenia internacionalitzar el procés d’independència de Catalunya. Per això, l’expedició procedent d'Osona i el Ripollès, un cop arribada a Acs, va desplegar diverses pancartes en anglès i francès. A més, també es van repartir fulls informatius entre els espectadors per tal de difondre el procés en que es troba immers el nostre país.

A partir d’aquí, els integrants de l’expedició es van dispersar: alguns van optar per quedar-se a Acs mateix, mentre que els altres van decidir pujar a peu les dures rampes de l’últim port de l’etapa. El magnífic ambient que es respirava entre els espectadors, l’espectacular caravana publicitària i finalment el pas dels ciclistes va estar envoltat en tot moment pels colors llampants de les estelades.

Els membres de l'expedició al Tour de França, amb la pancarta. Foto: ANC Osona


La iniciativa impulsada des de l’ANC va superar totes les expectatives. La retransmissió televisiva ho va corroborar: les banderes estelades no deixaven d’aparèixer a la pantalla, ja no només durant l’ascensió a Ax 3 Domaines, sinó també durant l’ascensió al port precedent, Palhèras.

Des de l’ANC es continuaran fent accions i campanyes tant per internacionalitzar el procés d’independència de Catalunya com per ampliar la majoria social favorable a la independència a través del món de l’esport.

Un ciclista del Tour, amb una pancarta de l'ANC al darrera. Foto: Èric Font


http://www.naciodigital.cat/noticia/56734/estelades/al/tour