dimecres, 24 de juliol del 2013

El Barça surt viu de la primera trobada amb el Bayern de Guardiola

Tot i la derrota (2-0) els blaugranes planten cara esperant l'arribada del "Tata" Martino

Especial: Barça - Tota l'actualitat del Futbol Club Barcelona

El Barça ha estrenat a Munic la samarreta quatribarrada. Foto: FCB

El Barça ha tingut un inici de pretemporada per oblidar. A la crisi institucional derivada de l'encreuament de declaracions entre Pep Guardiola, Sandro Rosell i Tito Vilanova, se li va sumar la recaiguda mèdica de l'entrenador de Bellcaire d'Empordà. Sense encara amb el nou tècnic –el “Tata” Martino no es presentarà fins al divendres- els blaugranes, avui estrenant la samarreta quatribarrada, es trobaven amb el primer amistós contra tot un Bayern de Guardiola que ha començat la preparació com una autèntica locomotora.

Amb tots aquests condicionants, tot i tractar-se d'un matx sense transcendència, l'entorn blaugrana patia per començar amb una dolorosa derrota a Munic. L'equip entrenat de manera interina per Jordi Roura i Rubi ha sortit al camp amb un equip competitiu comandat per Messi com a capità però encara sense tots els internacionals espanyols i brasilers que van participar a la Copa Confederacions. A davant, entre altres, s'han trobat un Thiago que ja remena la pilota al centre del camp dels bavaresos.

Ha estat precisament l'astre argentí el que ha tingut la primera ocasió en una primera part equilibrada on el Barça s'ha merescut marcar. Ha estat però el més petit de la classe, el lateral Lahm, el que ha aprofitat una bona centrada de Ribery i una indecisió de Mascherano i Pinto per avançar els locals al minut 13. Els joves Sergi Roberto –que sense Thiago hauria de fer un pas endavant- i Tello han tingut grans ocasions per fer l'empat. La millor, curiosament, ha estat de Rafinha en pròpia porta que ha enviat la pilota al pal després de “rematar” amb el pit una bona centrada d'un Alexis molt actiu.

A la segona part el Barça ha canviat els onze jugadors fent sortir una alineació amb onze del filial: Oier, Kiko, Planas, Sergi G., Patric, Ilie, Espinosa, Quintillà, Nieto, Joan Román i Dongou. El partit ha perdut intensitat però, tot i això, els joves blaugrana han aconseguit mantenir la porteria a zero fins a tres minuts del final quan Mario Mandžukić ha aconseguit el definitiu 2 a 0.