divendres, 12 de juliol del 2013

Dos militants d'Arran denuncien agressions de la policia de Lleida

Estaven fent pintades i els agents els van "perseguir, colpejar, amenaçar i insultar"

, Lleida | Actualitzat el 12/07/2013 a les 18:48h
 
 
Detall d'un cop al front d'un dels joves del col·lectiu Arran que assegura haver estat víctima d'una agressió per part de la Guàrdia Urbana de Lleida. Foto: Arran
 

Dos nois del col·lectiu juvenil de l'esquerra independentista Arran han denunciat que agents de la Guàrdia Urbana els han agredit la passada matinada a la capital del Segrià. Segons un comunicat, després que un grup de joves realitzés unes pintades amb contingut polític, agents de la policia local van iniciar una persecució que va acabar amb la detenció de dos joves que "se'ls va colpejar, amenaçar i insultar". Les pintades anaven referides a les darreres batudes contra la immigració il·legal que s'han fet al Centre Històric de Lleida.

Segons Arran, els dos joves van ser retinguts al barri de Cappont retinguts al barri de Cappont, cadascun en punts diferents. En el moment de la seva identificació, una vegada havien entregat les seves pertinences, haurien rebut agressions per part dels agents de la Guàrdia Urbana, bufetades, puntades i empentes que asseguren haver recollit en partes mèdics que s'han fet aquest divendres al matí.

Els nois també denuncien amenaces i insults "de forma repetida, amb total impunitat i prepotència". Segons Arran, quan van finalitzar les agressions, els dos van ser retinguts durant gairebé tres quarts d'hora dins els cotxes policials i posteriorment van ser deixats en llibertat.

Arran denuncia la "desmesurada actuació" de la Guàrdia Urbana, exigeixen explicacions a la regidora de Seguretat, Civisme i Règim Interior, Sara Mestres, i manifesten que la persecució contra el "jovent que lluita" no és cap novetat a Lleida. Per tot plegat, han convocat una concentració aquest divendres a la tarda a les set a davant de la Paeria.