dijous, 18 de juliol del 2013

Deu municipis més exerceixen la sobirania fiscal

Impostos

Vuit ajuntaments barcelonins i dos gironins s’adhereixen a la campanya de la Plataforma Diem Prou


Albert Ribas

L'alcalde de Sant Pere de Torelló, Jordi Fàbrega, entregant la documentació a l'Agència Tributària de Catalunya
Vuit ajuntaments de la província de Barcelona (Arenys de Mar, Alella, Gallifa, Llinars del Vallès, Sant Pere de Torelló, Artés, Argentona i Navàs) i dos de Girona (Sant Julià de Llor i Bonmatí, que comparteixen ajuntament, i Bolvir) han realitzat aquest dijous el pagament dels seus impostos municipals –IVA, IRPF, Impost de Societats i impostos especials – a l’Agència Tributària de Catalunya.

L’acció s’emmarca en la campanya promoguda per la Plataforma Diem Prou iniciada ara fa un any per vuit empresaris de ‘Catalunya Diu Prou’. L’estratègia de la campanya és utilitzar aquesta “metodologia legal” amb la intenció que, a llarg termini, sigui la Generalitat qui gestioni els tributs dels catalans.

L’alcalde d’Alella, un dels municipis que avui han fet el pagament, Andreu Francisco (ERC), ha argumentat que davant la situació d’”asfíxia financera” a la que l’administració de l’Estat sotmet a Catalunya calen gestos simbòlics i de sobirania nacional. Francisco també ha instat a la resta d’ajuntaments catalans a fer el mateix.