dimecres, 10 de juliol del 2013

Ara o Mai : Montoro: Si Catalunya finança els seus serveis públics és gràcies a l’Estat

Si Catalunya finança els seus serveis públics és gràcies a l’Estat, que és el que “aporta tot el finançament i ho continuarà fent tota la legislatura.

Això va dir ahir Cristobal Montoro. El ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, va afirmar ahir en el Ple del Senat que la Generalitat de Catalunya paga els seus serveis “gràcies al Govern d’Espanya, que està aportant tot el finançament”, i que així seguirà sent al llarg de tota la legislatura.

Montoro va respondre així al portaveu de CiU a la cambra alta, Josep Lluís Cleries, durant la sessió de control al Govern d’aquest dimarts. Cleries havia acusat el Govern de tenir un afany recentralitzador amb la reforma de l’administració pública que impulsa i li ha exigit que sigui l’Estat “el que s’estrenyi el cinturó”, no les CCAA, i que pagui a la Generalitat “els 8.000 milions que deuen a Catalunya

Mas li va respondre des del Brasil indignat: Qui punyeta finança a qui? És Catalunya qui finança l’Estat espanyol des de molts punts de vista”.

Mas ha dit que si la Generalitat finança els servies és gràciesals “esforços” dels catalans produint i pagant impostos, “tants com 16.000 milions d’euros que se’n van fora de Catalunya i no torna”. “I el ministre d’Hisenda ho hauria de saber perquè és una persona que sap coses i que és culta”, ha reblat.“No es pot presumir del que no es té”, li ha dit el president de la Generalitat, tot recordant la feina que fan els catalans per produir i els impostos que paguen a les arques de l’Estat.

http://araomai.cat/montoro-si-catalunya-financa-els-seus-serveis-publics-es-gracies-a-lestat/