divendres, 14 de juny del 2013

Solsona aprova la moció per la sobirania fiscal

Amb el vot favorable de tots els grups polítics (ERC, CiU i PSC)


Foto: Ramon Estany

El Ple de l'Ajuntament de Solsona ha aprovat aquest dijous la moció per a l'exercici de la Sobirania Fiscal. La moció s'ha aprovat amb tots els vots dels regidors (ERC, PSC i CiU) a favor i cap en contra
Amb aquesta moció l'Ajuntament tributarà els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya i no pas a l'Agència Tributària Espanyola 
"Aquesta és una moció amb una forta càrrega política", ha explicat l'alcalde, David Rodríguez (ERC) que ha afegit que "els ajuntaments també estem per fer política" i que a més a més "no suposa cap vulneració de la llei ja que el pagament a l'Agència Tributària Catalana en definitiva acaba transferint els diners a l'Agència Tributària Espanyola."

El portaveu del grup municipal CiU, Francesc Azorin, ha expressat la seva satisfacció per aquesta moció, en el que ha de ser "un pas més cap a la sobirania plena del nostre país".
Per la seva banda, Encarna Tarifa, del PSC, que també ha votat ha favor de la moció, ha reconegut que "si tenim una Agència Tributària a Catalunya és lògic que faci les seves funcions", però igual que es posa tant d'emfasi a tirar endavant aquests gestos, troba a faltar per part del govern de la Generalitat, accions i gestos que minvim el patiment d emolts catalans.

ACORDS DE LA MOCIÓ
Primer.- Demanem a l’Alcalde o alcaldessa amb la coresponsabilitat de tots els electes que mostrin conformitat en aquest punt, que exerceixin la sobirania fiscal i ingressin els pagaments que hagi d’efectuar l'Ajuntament de Prats de Lluçanès, corresponents a l' Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF), i també en cas d'haver-n'hi, els corresponents a l'Impost sobre el Valor Afegit (IVA), a l'Agència Tributària de Catalunya, en comptes d’efectuar-los a l'Agència Tributària espanyola com s’han realitzat fins ara. 
Segon.- Adreçar a aquells ciutadans o empreses de Solsona que vulguin acollir-se a aquesta pràctica a les plataformes, entitats o associacions que donin assessorament en aquest tema. 
Tercer.- Demanar a l’Alcalde que trameti aquesta proposta a l’AMI per tal de consensuar un calendari d’actuació conjunta que aglutini el màxim de municipis adherits a l’Associació de Municipis per la Independència. 
Quart.- Instar el Govern de la Generalitat de Catalunya a treballar coordinat amb les Associacions Municipalistes de Catalunya per la creació de la Hisenda pròpia. 
Cinquè.- Notificar el present acord a la Conselleria d'Economia de la Generalitat de 
Catalunya, a l'Associació de Municipis per la Independència, a la Plataforma Catalunya Diu Prou. I a l’Agència Tributària de Catalunya.