dimarts, 11 de juny del 2013

Soler: "Junqueras ha d'apuntalar el govern perquè segueixi el full de ruta traçat"

"El timoner està en hores baixes, però el vent és favorable i l'armada enemiga està desapareguda. Cal aguantar, i fer el que calgui perquè Iniciativa, la CUP i una part del socialisme català s'afegeixin".

L'historiador i comunicador Toni Soler ha indicat que el paper polític de Junqueras en el procés de transició és el "d'apuntalar el govern perquè segueixi el full de ruta traçat".

A l'article Junqueras: reptes i riscos Soler hi ha dit que després d'empènyer fins a la consulta els polítics catalans hauran d'"empassar saliva" perquè caldrà "un esforç de generositat, i formar un govern unitari que assumeixi els sacrificis inevitables, iniciï un procés constituent i finalment negociï amb Madrid i amb Brussel·les la millor solució possible". 

Si guanya ERC, el desafiament estarà fora de l'abast del partit, que no té encara l'experiència ni la flexibilitat que la situació demana"

"Si guanya ERC, al capdavant hi haurà Oriol Junqueras, que és de llarg el líder més ben valorat; però ell sap com ningú que el desafiament està fora de l'abast del seu partit, que no té encara l'experiència ni la flexibilitat que la situació demana. Per fer un estat ens faran falta els millors ─però aquesta vegada, de debò" ha dit.

Finalment l'autor de l'article ha dit que l'enquesta de l'altre dia publicada per El Periódico "posa de manifest una tossuda realitat" que no es pot ignorar gaire temps més i ha indicat que Duran i Navarro "ja s'estan fent a la idea": "Cal esperar-los i fer-los lloc, com deia en aquest diari Miquel Puig, perquè són ells els que estan intentant arribar a una solució dialogada, i el seu fracàs ens legitimarà a tots plegats".

http://www.tribuna.cat/recull-de-premsa//soler-junqueras-ha-dapuntalar-el-govern-perque-segueixi-el-full-de-ruta-tracat-11-06-2013.html