dimecres, 12 de juny del 2013

Les previsions del Cercle Català de Negocis es compleixen fil per randa

La previsió d’inversions a Catalunya del CCN ha estat avalat per les dades de 2012 publicades fa poc dies pel FDI Markets del Finantial Times.


Els estudis i informes del  Cercle Català de Negocis guanyen prestigi cada dia que passa, el passat mes de maig va presentar un estudi advertint que “romandre a Espanya posa en risc les pensions dels catalans” fet cada cop més evident, ara la seva previsió de l’increment important de les inversions a Catalunya -contràriament al que es diu des de Madrid per espantar els catalans-, ha estat avalada per la prestigiosa publicació FDI Markets del Financial Times que publica les dades del 2012 on Catalunya ocupa la primera posició en captació d’inversions estrangeres a l’Europa continental, amb 2.247 milions d’euros, per davant de la regió de West-Nederland (1.652,8M) i Madrid (1.594,1M). 
“Els empresaris catalans estan fent bé les coses”

Pel CCN, aquestes dades així com l’increment sostingut de les exportacions demostren que “els empresaris catalans estan fent bé les coses” i el resultat és que la balança comercial de Catalunya és positiva, “situació que pocs estats de la UE, la majoria petits, pot presentar”.

Cal preparar-se perquè el procés per a la plena sobirania és a tocar i s’aconseguirà en un període curt de temps.

És aquest convenciment el que porta el CCN a recomanar als catalans que no malvenguin ara les seves propietats immobiliàries i industrials, perquè pensen que aquestes es podrien revaloritzar en breu, “perquè aviat la comunitat internacional s’adonarà que el procés cap a l’Estat propi és irreversible”.

Només les ambaixades necessitaran entre 300.000 i 500.000 metres quadrats de sol per instal·lar-se al país.

Segons càlculs del Cercle, quan Catalunya sigui un Estat haurà d’acollir ambaixades d’altres països, així com multinacionals que són presents en tots els països del món amb delegació pròpia. El CCN estima que només les ambaixades necessitaran entre 300.000 i 500.000 metres quadrats de sol per instal·lar-se al país. Dijous passat, i aprofundint en la mateixa línia, el Cercle va presentar un ampli estudi davant una vuitantena d’empresaris on s’aportaven dades i s’apuntaven estrategies per adaptar-se al repte de la independència. El CCN va demanar a les PIME que actualitzin els seus plans estratègics per adaptar-se a la nova realitat.

Tots aquests esforços “no retornaran als catalans si seguim a l’Estat espanyol

L’estat espanyolté eines clares per seguir incrementant el dèficit fiscal i utilitzar-lo perquè altres comunitats mantinguin el PIB gràcies a les transferències solidàries de Catalunya”.