dimarts, 18 de juny del 2013

El “terratrèmol” Duran, un sacseig a CiU de només 5 punts a l’escala d’alarma

El secretari d’organització de CDC, Josep Rull, ha reconegut que “alguna cosa grinyola entre CDC i UDC” però ha insistit que “la federació no perilla”.


El secretari d'organització de CDC, Josep Rull, ha reconegut que "és evident que alguna cosa grinyola" en el discurs de CiU sobre la consulta i ha afegit que " fa temps que això es va arrossegant". Davant d'aquesta situació, en una entrevista a Rac 1, Rull ha apostat per actuar de la manera més sensata i serena possible. El líder de CDC ha considerat que el nivell de crisi de la federació no ha passat "a nivells d'alarma", de fet l'ha situat per sota del 5 en una escala del 0 al 10, i ha assegurat que la coalició no perilla. Tot i així, ha alertat que si no es gestiona bé aquest procés CiU "pot acabar no sent aquesta eina tan útil que requereix el país". 
Rull: “tenim un problema si Duran i Lleida va dir que no estava per l’estat propi”.

Sobre les paraules de Duran i Lleida a El món a RAC1 dient que no estava per l’estat propi, Rull ha dit que si  va dir això “tenim un problema. El té ell i el tenim plegats. El programa electoral és inequívoc”, i ha assegurat que el procés no té marxa enrere, “Tenim clar que s’ha acabat una etapa. Catalunya no és viable avui com a autonomia però és perfectament viable com un estat propi dins d’Europa”. Rull ha confirmat la fortalesa de CDC afirmant que “Convergència Democràtica de Catalunya és una pinya” i el que volen és també que la federació sigui una autèntica pinya i això és “el que intentem lligar amb Unió.”.

Duran vol fer passar bou per bèstia grossa

Duran ha lamentat avui, en una entrevista a Catalunya Ràdio, les crítiques que el vicesecretari general de Coordinació Institucional de CDC va expressar durant el consell nacional de dissabte. Al seu parer, es basen en afirmacions "que no són reals", perquè no és veritat, ha dit, que ell estigui creant ombres de dubte sobre la celebració de la consulta. En aquest sentit, ha remarcat que UDC i ell mateix estan compromesos amb la celebració d'una consulta, i han signat amb ERC fer-la el 2014, però ha recordat també que existeix una clàusula per ajornar-la si les circumstàncies així ho aconsellen. "Aquestes excepcions s'han de veure en el moment que calgui veure si és clar o no fer-la el 2014", ha indicat tot i que Duran havia apuntat aquest mateix divendres que aquestes circumstàncies ja existien en aquest moment.