diumenge, 19 de maig del 2013

Ara o mai : Trobada internacional de moviments socials independentistes per coordinar forces

Aquest cap de setmana s’ha celebrat a la localitat sud-tirolesa de Meran una trobada internacional d’entitats socials de diferents nacions sense estat amb el lema “Iatz! Mehr Freiheit und Unabhängigkeit“ (Ara! Més llibertat i la independència)
Catalunya hi ha estat present amb una delegació que coordina Anna Arqué de l’entitat Welcome, que ha estat acompanyada per una representació d’Ara o Mai encapçalada per Carme Teixidó, i també pels Castellers de Terrassa. Hi havia també representants dels moviments socials d’Escòcia, Flandes, Euskal Herria, Veneto i del Tirol del Sud que han estat els amfitrions.

L’objectiu és aconseguir que les diferents entitats dels països que volen la seva independència, generin sinèrgies i estratègies comunes per enfortir les seves reivindicacions de llibertat nacional.

Després de la trobada d’ahir, avui durant tot el dia, amb una organització perfecte i amb una participació massiva de la població local, s’ha n succeït parlaments i actes festius, amb diferents parades dels representants del sis països esmentats, situades en un dels principals carrers de la ciutat sud-tirolesa, i amb manifestacions culturals de les diferents nacions. També hi havia parades d’altres nacions com Giulia, Trieste, Tibet, Baviera o Còrsega

Avui dissabte a la nit hi haurà el sopar de comiat.

La trobada ha estat coordinada per la International Commission of European Centers (ICEC), que ara just fa un mes va iniciar una recollida de signatures amb el lema: “1 milió de signatures per l’Autodeterminació”, amb la que es pretén que les Institucions Europees declarin formal i explícitament el reconeixement, que ja fan implícitament, al Dret Universal d’Autodeterminació. De moment ja se n’han recollit més de 100.000.

Podeu veure més fotos de la trobada clicant aquí.

18.05.13

http://araomai.cat/noticies/i/2330