dimarts, 7 de maig del 2013

Les empreses catalanes entonen l’adéu a Espanya

Catalunya exporta un 54,3% al món, mentre que un 45,7% va a la resta de l’Estat

 

Nerea Rodríguez


El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig
Les empreses catalanes ja comencen a entonar l’adéu a Espanya. El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha fet públiques les dades que ho demostren: les empreses catalanes exporten més al món que a l’Estat espanyol. Així, el 54,3% de les vendes es van fer a l'exterior, mentre que el 45,7% es va fer a la resta de l'Estat.

L’ informe de balanç de la internacionalització de l'economia catalana que ha presentat Puig davant del Consell Executiu, també mostra que aquestes exportacions d'empreses catalanes van batre rècord absolut en 2012 en aconseguir els 58.283 milions d'euros, un 5% més respecte a l'any anterior i un 15,4% més que en el període precrisis, la qual cosa demostra l'aposta de l’empresariat català per internacionalització.

El conseller ha destacat, a més, que Catalunya és l'autonomia més exportadora ja que les seves vendes exteriors van representar el 26,2% del total de l’Estat espanyol, més del doble que la Comunitat de Madrid (12%) i Andalusia (11,3%).

L'any passat també va créixer el nombre d'empreses catalanes que van decidir donar el salt a mercats exteriors, un 6,4% més, fins a les 45.937 companyies, i França i Alemanya continuen sent els dos països que reben més vendes de grups catalans. La Unió Europea (UE) és la principal destinació, si bé la crisi fa que guanyin pes les vendes extracomunitàries, sobretot, en països emergents.

En concret, Austràlia, Veneçuela, Algèria, Xina i Japó van ser els mercats extracomunitaris que van despertar més interès, i els principals mercats exportadors van ser la indústria química, la de l’automòbil i alimentària, seguides del sector tèxtil, el metal•lúrgic i el de maquinària. 

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/05/les_empreses_catalanes_entonen_l_adeu_a_espanya_94051.php