dimarts, 14 de maig del 2013

La suspensió de la Declaració de Sobirania arriba a l'Europarlament

Eurodiputats catalans porten la qüestió a Martin Schultz, president del Parlament Europeu

 

L'hemicicle del Parlament Europeu, en sessió plenària a Estrasburg. Foto: Parlament Europeu


Els eurodiputats catalans Ramon Tremosa i Salvador Sedó (CiU) i Raül Romeva (ICV) i la gallega Ana Miranda (BNG, en representació d'ERC) han enviat aquest dimarts una carta al president del Parlament Europeu, Martin Schultz, per denunciar davant les institucions europees la suspensió de la declaració de sobirania per part del Tribunal Constitucional espanyol.

Aquesta suspensió és la primera que s'efectua contra una resolució política d'un Parlament a l'Estat espanyol i significa una vulneració flagrant de la voluntat popular expressada per una cambra escollida democràticament. Els eurodiputats consideren que és inimaginable que pogués succeir una situació similar en un Parlament Europeu. També han reiterat la voluntat del Parlament de Catalunya de seguir amb el procés del dret a decidir i cercar un nou marc de relació amb Espanya i la Unió Europea.

Finalment, els eurodiputats catalans han qualificat de "políticament inacceptable" que el govern espanyol prefereixi combatre el procés del dret a decidir als tribunals i no amb arguments polítics. Hi contraposen la negociació política que ha seguit Cameron amb Escòcia, l'exemple a seguir per als eurodiputats. La carta, signada també per l’eurodiputada Izaskun Bilbao del PNB, ha estat enviada per correu electrònic amb còpia a José Manuel Durão Barroso, president de la Comissió Europea, i Herman Van Rompuy, president del Consell Europeu. 

http://www.naciodigital.cat/noticia/54775/suspensio/declaracio/sobirania/arriba/europarlament

1 comentari :

Anònim ha dit...

CLAMA AL CEL
ÉS DE JUSTÍCIA , PER FAVOR
------