dimecres, 15 de maig del 2013

La CE controlarà i tutelarà les reformes econòmiques del govern Rajoy

Brussel·les obrirà el pròxim 29 de maig un procediment contra l'Estat per intervenir encara més sobre el programa aprovat per l'executiu espanyol

Espanya es podria enfrontar a multes milionàries

15/05/13 13:34 - brussel·les - Redacció

El vicepresident de la CE, Olli Rehn Foto: ARXIU.
Brussel·les dirigirà i controlarà les reformes econòmiques del govern espanyol que encara no s'han aplicat o aquelles que, segons la Comissió Europea, van amb retard. Segons han avançat TV3 i Catalunya Ràdio, el pròxim 29 de maig obrirà un procediment per un desequilibri econòmic excessiu, que no afectarà la flexibilització del dèficit que és previst que la CE atorgui a l'Estat aquell mateix dia.

Aquest control, segons informa el 324.cat, inclou la possibilitat de sancionar amb multes milionàries els països que no adoptin les mesures pertinents referides a la reforma laboral, el sistema de pensions, la liberalització d'alguns sectors econòmics i canvis en la fiscalitat.
Es preveu que Brussel·les obri el procediment també per a Eslovènia. Aquest país, juntament amb Espanya, ja van ser advertides per la CE sobre l'excessiu dèficit que arrosseguen.

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/645887-la-ce-controlara-i-tutelara-les-reformes-economiques-del-govern-rajoy.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=nacional&utm_source=rss&utm_medium=nacional&utm_campaign=rss&f=El+Punt+Avui