divendres, 3 de maig del 2013

“Ja hem abusat prou de l’excusa de Madrid”



Salvador Garcia: “El món serà molt injust amb territoris com Catalunya”

 

Salvador Garcia, durant la presentació del llibre
Salvador Garcia, durant la presentació del llibre



L’economista Salvador Garcia, coautor del llibre Catalunya Last Call ha afirmat que “no hem de deixar que ningú marqui el nostre límit ja que només depèn dels catalans” i ha sentenciat que “d’aquí cinc anys si no arribem on volem no tindrem excuses, la culpa serà nostra” en referència a la independència de Catalunya.
Durant la presentació del llibre, al Cercle d’Economia, ha explicat que s’han d’utilitzar “les poques eines que tenim. Ja hem abusat prou de l’excusa de Madrid, dels polítics i dels alemanys". Garcia ha deixat clar que el “llibre és un: prou de queixar-nos".

La seva intervenció ha servit per donar un toc d’atenció a empresaris i polítics presents a la sala. "Per temes de globalització, el món serà molt injust amb territoris com Catalunya. Si no fa els deures, no podrà competir", ha sentenciat. Tot i així, ha afegit “no és el Govern qui ens ha de treure d’aquí sinó nosaltres, i si el Govern fa bé la seva feina, s’ha de recolzar”.

El coautor ha explicat que el plantejament del llibre és sobre “el que es pot fer avui". Ha deixat clar que tothom s’ha de preguntar “què podem fer nosaltres? No què poden fer els altres”. “Està molt bé la independència però el futur s’ha de construir des d’ara". I ha conclòs afirmant que “hem de fer que Catalunya sigui el millor país del món".