dimecres, 15 de maig del 2013

Govern i agents socials es donen tres mesos per enllestir un nou acord estratègic per a la reactivació econòmica

Redacció Actualitzat a les 15:01 h   15/05/2013

Video : http://www.324.cat/video/4576111/Com-reactivar-leconomia


 
La trobada de govern, sindicals i patronal en el marc de l'Acord Estratègic per a la Competitivitat ha acabat amb l'acord per a la creació de tres blocs de treball per buscar noves vies que ajudin a la reactivació econòmica a Catalunya: la reactivació econòmica, el foment de l'ocupació i el de la cohesió social. Aquests tres grups de treball tindran un termini de tres mesos per concretar les polítiques i les línies estratègiques, és a dir, un full de ruta, per sortir de la crisi.

El primer se centrarà en qüestions com polítiques industrials, la recerca i desenvolupament i facilitar la liquiditat entre les empreses; el segon, en la formació professional i les polítiques actives per a desocupats, i el tercer, en la protecció social dels aturats i, especialment, dels que ja no tenen cap prestació econòmica.

"Un gran acord social"

Es tracta d'un acord "per tirar el país endavant", ha explicat el conseller d'Ocupació, Felip Puig, quan ha valorat una reunió que ha qualificat de "positiva" davant dels mitjans. Puig n'ha destacat el clima d'entesa i ha assegurat que "no busquem un acord fàcil ni una foto ràpida" i que tampoc volen generar "falses expectatives". Ha concretat que s'ha parlat del model industrial català, de formació professional i de la simplificació de la burocràcia, entre d'altres qüestions, i que l'objectiu és arribar a "un gran acord social" i que creu que s'ha aconseguit el clima necessari

"La via de l'austericidi està esgotada"

Després d'una trobada que feia dos anys i mig que no es produïa, els líders de Comissions Obreres i la UGT, Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez, han coincidit amb el govern i la patronal que les polítiques d'austeritat que s'han impulsat fins ara estan esgotades i que cal avançar cap a unes noves accions per mirar de reactivar l'economia. "La via de l'austericidi està esgotada", ha afirmat Álvarez, que s'ha mostrat prudent a l'hora de valorar els resultats de la reunió. Tot i destacar que s'ha produït un "procés d'acostament", ha matisat que no en surten, encara, amb un paquet d'acords, sinó amb una coincidència en l'anàlisi.

Patronals, per la liquiditat de les empreses

Les patronals, per la seva banda, que també han sortit satisfetes de la cimera, han posat èmfasi en el fet que cal aportar liquiditat a les empreses. Joaquim Gay de Montellà, president de Foment del Treball, ha explicat que el seu gran objectiu i compromís és" crear riquesa i ocupació". Hi ha afegit que volen posar en valor les estructures empresarials.

Totes tres parts han estat plenament d'acord en la necessitat d'aconseguir un sostre de dèficit més ampli per a Catalunya.

http://www.324.cat/noticia/2115974/economia/Govern-i-agents-socials-es-donen-tres-mesos-per-enllestir-un-nou-acord-estrategic-per-a-la-reactivacio-economica