dimecres, 8 de maig del 2013

Espanya i el TC confirmen que Catalunya té dret a decidir #AdéuEspanya #HolaEuropa

El TC no reconeix la sobirania del poble català però digui el que digui el tribunal decidirem el nostre futur perquè no pot impedir que tinguem el dret a decidir


L’estat espanyol suspèn la declaració de sobirania del Parlament de Catalunya, un gest que mostra que Espanya ni dialoga ni accepta el joc democràtic. El Tribunal Constitucional espanyol ha admès a tràmit la impugnació del govern espanyol i ha suspès la declaració de sobirania aprovada pel Parlament de Catalunya el passat gener, L’estat relega així a objecte polític el poble català i en nega la condició de subjecte polític i jurídic sobirà perquè acceptar-ho suposaria “ni més ni menys que un acte de poder constituent”que atribueix al poble català el dret de secessió. 
 
#AdéuEspanya #HolaEuropa
Espanya mata la democràcia

Per primera vegada en la història de la democràcia l'estat espanyol suspèn la declaració d'un parlament, però com ha dit el portaveu d’ERC-Catalunya Sí, Alfred Bosch, “la sobirania no se suspèn ni s'aprova, no es dóna o es pren, es posseeix” i ha recordat que “el TC diu que no reconeix sobirania però això no impedeix que posseïm el dret a l'autodeterminació”.

Mas: "El govern espanyol vol fer avortar el procés de transició nacional, però el camí segueix endavant"

Herrera veu "insòlita, inèdita i greu" la suspensió de la declaració de sobirania però creu que "no invalida el procés"


Navarro: "Ja vam avisar que la declaració era il·legal"

Junqueras: ‘Ens mantindrem fidels a la voluntat del poble de Catalunya

El President d’Esquerra Republicana , Oriol Junqueras, arran de la suspensió de la Declaració de sobirania aprovada al Parlament pel TC ha assegurat que ‘Ens mantindrem fidels a la voluntat del poble de Catalunya’. ‘L’expressió democràtica del poble de Catalunya no passa per la voluntat de cap tribunal. El Parlament de Catalunya es mantindrà fidel a la voluntat dels ciutadans que representa, digui el que digui el Tribunal Constitucional’.

Junquerasha explicat que el procés segueix el seu camí, ‘Els ciutadans de Catalunya segur que trobaran la manera de traslladar a aquest Parlament quina és la seva voluntat, una voluntat que va ser recollida amb una àmplia majoria en una votació d’aquest Parlament i per tant aquest Parlament actuarà en conseqüència’.

David Fernàndez #CUP ‏@HiginiaRoig1h Dotze jutges d'un jutjat es peten la sobirania popular. No passa res. Tot rau en allò què fem nosaltres. No en el que bramin ells.

Sánchez Camacho, satisfeta amb la decisió del TC: Dona veu a la Catalunya real

C’s creu que la decisió del TC és de justícia i de sentit comú 

Notícies relacionades