dijous, 2 de maig del 2013

ERC aposta per una candidatura unitària per a les properes eleccions europees

Treballarà per sumar CiU, EUiA i a tots els partidaris del sí a la independència. Afirmen que d'aquesta manera es visualitzaria el suport a la consulta i l'oposició a les polítiques d'austeritat


El secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, ha afirmat aquest dijous que a Esquerra li agradaria afrontar les properes eleccions europees en una gran aliança que inclogués "els partidaris del 'sí' a la independència i de la lluita contra les polítiques d'austeritat". Segons Salvadó, el fet que les eleccions al Parlament Europeu coincideixin amb "l'any de la consulta" crea el context adient. "Entenem que vincular les europees amb l'agenda de la consulta i de la lluita contra l'austeritat és una aposta essencial", ha destacat. El 2009, Oriol Junqueras -aleshores candidat d'ERC a les europees- ja va proposar l'aliança entre ERC, CiU i ICV-EUiA, una fórmula que continua agradant als republicans. 
 
Rull també obre la porta a pactar una candidatura de cara a les europees amb més partits que UDC
 

El secretari d'Organització de Convergència Democràtica de Catalunya, Josep Rull, ha obert la porta aquest dijous a "eixamplar consensos" de cara a les eleccions europees i, en aquest sentit, a pactar una candidatura amb altres partits. Durant una entrevista a La Xarxa, Rull destacat que aquests comicis "donen molt marge per trobar acords" i ha recordat que Convergència ha "canviat d'aliats en diverses ocasions". El secretari d'Organització de CDC ha advertit, no obstant això, que "no tindria sentit obrir-nos per una altra banda i malmetre un dels actius", en referència a Unió Democràtica de Catalunya. D'aquesta manera, ha descartat que Convergència i Unió es presentin per separat.  

1 comentari :

Rosa Mary ha dit...

Quan dieu tots els partits que siguin independentistes, també comptareu amb SI (Solidaritat Catalana)?