dimecres, 15 de maig del 2013

Cardús: “Els mateixos que ens han escanyat ara diuen que anem malament”

El sociòleg i membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional assegura que “on hi ha marge per retallar és on tenen tres vegades més funcionaris que a Catalunya”

Albert Ribas
El sociòleg, Salvador Cardús
 
El sociòleg i membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), Salvador Cardús, va denunciar ahir durant la seva intervenció a la tertúlia sobre política del programa de TV3, ‘Divendres’, el tractament injust que el govern espanyol dispensa a les finances de Catalunya. Cardús va afirmar que “els mateixos que ens han escanyat durant 30 anys ara ens diuen que anem malament de calers. Es tractava d’haver estat més justos en el seu moment i potser ara no seriem on som”.

Cardús va insistir que les retallades s’haurien de fer “on tenen tres vegades més funcionaris que a Catalunya per donar els mateixos serveis”, en una clara al•lusió a territoris de l’Estat com Extremadura i Andalusia, on el percentatge de funcionaris respecte el total de la població és netament superior al de Catalunya. El sociòleg també va recordar que “fa un mes el govern espanyol va aprovar la creació de 1.500 places de funcionaris, 470 de les quals del més alt nivell”.

Cardús es va qüestionar fins on arribarà l’escanyament del govern espanyol: “És important saber fins on li interessa a Espanya escanyar-nos perquè també comença a escanyar-se ella mateixa” ja que “es poden crear problemes a tot l’Estat perquè seguim sent la gallina dels ous d’or”.