dimarts, 16 d’abril del 2013

SI demana a Mas que "es plantegi la Declaració Unilateral d'Independència"

Solidaritat troba que "la via de la consulta està esgotada"

 


Núria Cadenes, al mig, en una foto d'arxiu




Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha assenyalat que "descartar la via de la Declaració Unilateral d'Independència (DUI) implica, de facto, descartar la independència", en referència a les declaracions del president de la Generalitat, Artur Mas, d'aquest passat cap de setmana.

En aquest sentit, la formació independentista ha recordat que la petició de fer una consulta ha estat "rebutjada de forma contumaç per part d'Espanya" en diverses oportunitats.
"El dret internacional només contempla la possibilitat de la DUI per accedir a la independència. I és aquesta la via que ha d’utilitzar el Parlament de Catalunya, en el cas, és clar, que veritablement es prioritzi l’assoliment de la independència i la constitució de l’estat català", ha reblat el partit presidit per Núria Cadenes.
Des de SI s'ha instat el president Mas a què "reconsideri la seva posició i es plantegi la DUI el més aviat possible, atesa la greu situació en què es troba Catalunya: els atacs judicials a l’escola en català, l’espoliació fiscal, els deutes impagats o l’asfíxia econòmica de la Generalitat".