dimarts, 2 d’abril del 2013

Junqueras demanaria un crèdit internacional per accelerar el procés

ERC proposa negociar un prèstec-pont amb els estats

Junqueras, en una imatge d'arxiu. Foto: Oriol Campuzano


"Hauríem d'apel·lar a la comunitat internacional, i dir que estem en condicions de demanar un crèdit pont si volem accelerar el procés i que l’estat incompleix el deute”. Aquesta és la resposta del líder d'ERC, Oriol Junqueras, a la proposta de suposada mà estesa que hauria fet el president espanyol, Mariano Rajoy, al president català, Artur Mas.

En una entrevista a RAC1, Junqueras s'ha mostrat força crític amb la virtual oferta espanyola d'una millora del finançament. "Contra més amenaça i asfíxia creuen que amb menys ens conformarem, el mateix que han fet sempre", ha assegurat el líder d'ERC que ha demanat contestar "aquesta vegada no ens enganyareu".

"Si accelerem el procés hem de confiar en el context internacional, l'Estat espanyol mereix poc crèdit; de fet, un terç del que gasta és a deure. A Catalunya és absolutament al'inrevés, per tant, com que paguem més sí que podem donar una garantia d'assumir els nostres compromisos", ha assegurat Junqueras per argüir una ajuda financera a la comunitat internacional en cas d'independència.

Per altra banda, però, ha mostrat la seva confiança en Mas en el procés. “ERC manté la confiança en el president de Catalunya i  no m’importa que no m'hagués comentat la reunió amb Rajoy, em preocupa que hi hagi la temptació de confiar en els que sempre han traït la nostra confiança”, ha apuntat el cap de files d'ERC.

http://www.naciodigital.cat/noticia/53301/junqueras/demanaria/cr/dit/internacional/accelerar/proc



 P.D : Opinió personal  :"el prestec aquest requereix el permís espanyol , millor seria fer hisenda propia , i no perdre mes el temps  "