diumenge, 28 d’abril del 2013

El Periódico, unionisme peti qui peti

Seguint les passes de La Vanguardia, el diari del Grup Zeta s’apunta en la mateixa línia a fer descarrilar el procés sobiranista, ara resulta que el Govern Espanyol s’obre al diàleg


En un doble article signat per Neus Tomas i Josep Mª Ureta el diari referent dels suposats progressistes intenta fer creure que cada cop més gent dins de CiU està en contra del procés pel dret a decidir, i  per fer-ho utilitza el paper del conseller Gordó i la fal·làcia que Madrid s’ha obert al diàleg i està disposat  a trobar una sortida al pacte fiscal. Segons la periodista “A la reunió del Consell de la Transició Nacional es va constatar que a la Generalitat no tots tenen la mateixa pressa”  i, en un intent de fer creure que el procés cap a l’estat propi no és possible, insisteix en que cal negociar amb  Madrid per aconseguir millores importants. Intentar fer-nos creure que podem esperar alguna cosa de Madrid és voler prendre el pel als catalans 
 
Captura art. Ureta que desmenteix Sáez
Ureta i EL Periódico a favor que els grans lobbys empresarials guanyin el que no poden guanyar a les urnes

En la crònica d’aquest diumenge, el periodista Josep Mª Ureta contradiu al seu director adjunt Albert Sáez que fa uns dies en un article parlava del fracàs de la reunió de Fonteta (trobada del lobby de poder amb Mas i altres consellers a l’Empordà) deia "Han passat dos mesos i el resultat de la conjura de l'Empordà ha estat certament desastrós. Moure-li la cadira a Mas ha estat un mal negoci."  En el seu intent de convèncer a Mas per tal que fes retirada en el procés sobiranista. Ureta desmenteix Sáez i posa la trobada de Fonteta com el principi del pas enrere de Mas i el seu procés sobiranista.

Qui té la raó Ureta o el director adjunt Sáez? 

És evident que el director adjunt ha estat desqualificat per la doble pagina que avui diumenge publica el diari, Sáez defensava que malgrat la pressió de la trobada de Fonteta, el President Mas havia aguantat i no solament això sinó que s’havia activat en el procés cap a l’estat propi. Ureta periodista gens partidari del procés sobiranista diu el contrari en base a simples especulacions, de la mateixa manera que fa en la seva peça Neus Tomàs. Sens dubte l’article del director adjunt és molt més creïble.

Disposats a pagar per impedir el dret a decidir

Fa unes dies el director adjunt de El Periódico, Albert Sáez, parlava de tots aquells que estan disposats a pagar per impedir el procés cap a l’estat propi i que tenien en Duran i Lleida el seu màxim representant, tot i no aportar noms se sap que fa mesos s’estan invertint diners per impedir la voluntat majoritària dels catalans per l’estat propi. Malgrat que aquesta majoria va quedar avalada per unes eleccions, alguns intenten amagar aquesta realitat omplint els grans mitjans d’opinadors contraris al dret a decidir. En la tramitació de l’estatut “el Lobby Puente Aéreo” ja va forçar al que aleshores era el cap de l’oposició, Artur Mas, a l’acceptació de les retallades, ara intenten rebentar el procés sobiranista creant una atmosfera de dubtes sobre el Govern del president Mas i el seu acord amb ERC.