dissabte, 20 d’abril del 2013

Capturen el segon sospitós del doble atemptat a Boston

La policia ha detingut viu però ferit greu Dzhokhar Tsarnaev, de 19 anys i d'origen txetxè, que s'havia amagat en una embarcació situada al jardí d'una casa

Els veïns de Watertown han sortit al carrer per celebrar la notícia després de gairebé 24 hores de persecució

20/04/13 09:11 - boston - Efe

La policia ha detingut aquesta matinada el segon sospitós del doble atemptat a la marató de Boston després de tres dies d'incertesa i gairebé 24 hores de tensa persecució. L'arrestat és Dzhokhar Tsarnaev, de 19 añys, que s'havia amargat en un vaixell darrere d'una casa al poble de Watertown.
Veïns de Boston celebren la captura del segon sospitós dels atemptats Foto: EFE.
El jove,d'origen txetxè, en fuga des del dijous a la nit hora local quan el seu germà, de 26 anys, va ser abatut a trets, ha estat arrestat aquest matinada, segons ha explicat la policia de Botson. “Per les persones que van morir a la marató de Boston, pels agents de seguretat ferits i pel policia mort, pels barris que han viscut en por durant un dia, estem eternament agraïts que finalment tot així acabat. Tenim un sospitós detingut”, ha anunciat el cap de la policia estatal Timothy Alban.
Diversos veïns de la localitat han aplaudit i celebrat al carrer amb banderes nord-americanes l'anunci fet per la policia.

El detingut, segons la policia, es troba en estat greu, tot i que està viu i conscient. De fet, les autoritats han anunciat que l'interrogaran sobre els fets sense llegir-li els seus drets.
El comissari de la policia local, Ed Davis, ha explicat que una persona ha informat a la policia que havia trobat un rastre de sang en un vaixell d'una casa situada al número 67 del carrer Franklin de Watertown i les forces de seguretat s'han desplaçat fins a la zona.

La policia ha encerclat l'embarcació per atrapar el sospitós, moment en què hi ha hagut diversos trets. Finalment, l'equip de rescat ha entrat al vaixell i ha detingut el sospitós, viu i sense explosius, tal com s'havia dit que podria portar a sobre.

La policia creu que es ferides del detingut són dels trets que va rebre la nit passada i no els que li han fet les autoritats durant l'operació per arrestar-lo d'aquesta matinada.

Aquesta matinada també han estat detingudes tres persones més en relació als atemptats a la localitat de New Bedford, a Massachusetts, en una casa en què el sospitós de 19 anys hauria tingut alguna relació.
Darrera actualització ( Dissabte, 20 d'abril del 2013 09:16 ) 

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/638684-capturen-el-segon-sospitos-del-doble-atemptat-a-boston.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=nacional&utm_source=rss&utm_medium=nacional&utm_campaign=rss&f=El+Punt+Avui