dimarts, 26 de març del 2013

Òmnium matisa Muriel Casals i assegura que la consulta és “inajornable”

L'entitat considera que les paraules de la seva presidenta “s'han pogut malinterpretar”

Afirma que consideren “prioritari que la consulta es faci com a molt tard l'any que”
La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals Foto: JOSEP LOSADA.

Òmnium Cultural ha emès un comunicat després de fer-se pública l'entrevista que l'agència ACN ha fet a la seva presidenta, Muriel Casals, en què afirma que “entendria” que la consulta s'allargués més enllà del 2014. En el comunicat consideren que les paraules de Casals “s'han pogut malinterpretar”.

“Volem subratllar que en cap cas considerem ajornable la celebració d'una consulta sobre la independència de Catalunya. És més, per les excepcionals i difícils circumstàncies polítiques, econòmiques i socials que viu el país, considerem prioritari que la consulta es faci, com a molt tard, l'any que ve”, afirma l'entitat.

Òmnium assegura que “el nostre compromís amb el procés és inequívoc” i, citant l'entrevista de Casals, recorden que “serem absolutament crítics” amb els partits polítics si volen “aparcar la consulta”. L'entitat aprofita el comunicat per tornar a reclamar al Govern i al Parlament que “posin fil a l'agulla al Pacte Nacional pel Dret a Decidir tan aviat com sigui possible i que es convoqui a les entitats que n'hagin de formar part amb la màxima celeritat”.

“Des de la societat civil i des d'Òmnium en particular continuem treballant per tal que quan aquesta consulta es produeixi, el sí esdevingui majoritari”, acaba.
Darrera actualització ( Dimarts, 26 de març del 2013 12:14 ) 

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/631716-omnium-matisa-muriel-casals-i-assegura-que-la-consulta-es-inajornable.html