dissabte, 16 de març del 2013

L'ANC aprova un full de ruta per «tenir una vida curta»

L'Assemblea Nacional Catalana proposa la celebració del referèndum el maig de 2014 i, en cas que no sigui possible, declarar unilateralment la independència

 

Membres de l'ANC després d'aprovar el full de ruta. Foto: QS/ND

L'assemblea general que l'ANC ha celebrat aquest matí a Girona ha aprovat un nou full de ruta que, comptat i debatut, accelera el procés amb què treballava fins ara l'entitat independentista i obre la porta a una declaració unilateral d'independència.

Així les noves coordenades aprovades per 2029 vots a favor, 4 en contra i 9 en blanc, l'ANC projecta celebrar la consulta sobiranista el maig de 2014 a tot estirar. Si aquesta consulta no es pogués celebrar -fins i tot, el full de ruta contempla la inhabilitació de la Generalitat i el Parlament- l’ANC "promourà una Assemblea de Càrrecs Electes o una Assemblea Constituent perquè proclami la Independència, és a dir, la declaració unilateral d'Independència.

L'objectiu principal és que "l'ANC tingui la vida més curta possible", perquè voldrà dir que s'haurà assolit que Catalunya sigui un nou estat d'Europa. Per aconseguir-ho, el document proposa 79 punts dels que destaquen: estrendre l'evangelització del sobiranisme en les zones on es concentra el vot unionista; continuar la pressió social i política; internacionalitzar el conflictes; preparar la resistència, desobediència i desacatament; construir consensos mínims de com es projecta que sigui el nou estat i contrarestar el "joc brut" que fa Espanya contra Catalunya i el procés. 

http://www.naciodigital.cat/noticia/52835/anc/aprova/full/ruta/tenir/vida/curta