divendres, 29 de març del 2013

El nyap de la Generalitat

La privatització estrella de la Generalitat esdevé un embolic judicial i econòmic després de la sentència del TSJC


Recoder, al Parlament, en una foto d'arxiu

 
La que havia de ser la privatització estrella de la Generalitat -per eixugar el dèficit- s'ha convertit en una operació matussera després que el TSJC hagi desestimat l'adjudicació que la Generalitat va fer d'Aigües Ter Llobregat a Acciona.

El tribunal, que dóna la raó a Agbar, conclou que, fins que es resolgui el litigi, cal executar la resolució de l'òrgan Administratiu de Recursos Contractuals (OARCC), que va anul·lar l'adjudicació d'Aigües-Ter Llobregat (ATLL) a Acciona per 50 anys.
L'operació -que pot costar més de 1.000 milions a un Govern escanyat per la situació de les finances públiques- amenaça també en passar factura política a l'exconseller Lluís Recoder; al seu successor, Santi Vila; i fins i tot al titular d'Economia, Andreu Mas-Colell.
Recoder ha deixat la primera línia política -fins i tot ha renunciat a l'escó de diputat i ha fitxat per KPGM-, però sempre se l'ha vist com una alternativa moderada a Mas en el futur.

L’adjudicació d’Aigües Ter Llobregat es va produir el 6 de novembre passat, quan el Govern català estava en funcions per la cita electoral del passat 25 de novembre. 
Acciona va presentar la millor oferta, però Agbar va recórrer a l’OARCC poc després en entendre que no havia complert amb el plec del concurs. Mentrestant, Acciona va pagar els primers 300 milions a què estava obligada i va començar a operar l’1 de gener passat.