dimecres, 27 de març del 2013

Catalunya ja té 'ministeri' d'Exteriors

Acord amb les diputacions per "coordinar l’estratègia europea"


Imatge de la signatura del conveni (Foto: Jordi Bedmar)



El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha destacat "el ferm compromís de Catalunya amb Europa" i ha assegurat que "l’acció exterior no s’entén si no és mancomunada" ja que "quan defensem els nostres interessos i ens presentem a fora ho fem en favor del conjunt del país, sense tenir en compte quina administració som".

Homs, ha presidit aquest dimarts la signatura d’un conveni de col·laboració entre les diputacions de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida per "compartir serveis en l’àmbit internacional i coordinar l’estratègia europea". L’acte ha comptat amb la presència dels presidents de les quatre diputacions: Salvador Esteve, Barcelona; Josep Poblet, Tarragona; Joan Giraut, Girona, i Joan Reñé, Lleida.

L’acord representa un pas més en el full de ruta que s’ha marcat el Govern per reforçar l’acció exterior en tres àmbits: donar suport a la internacionalització de l’economia catalana; donar a conèixer al món la realitat econòmica catalana; i traslladar les aspiracions de Catalunya basades en l’exercici democràtic del dret a decidir.

Homs ha recordat que el Govern promourà aquesta legislatura l’aprovació d’una Llei de l’acció i el servei exterior de Catalunya, que ha de servir també com a marc per a les administracions locals. En aquest sentit, l’Estatut insta el Govern a impulsar i coordinar, en l’àmbit de les seves competències, les accions exteriors dels ens locals i dels organismes i altres ens públics de Catalunya.