Ha estat i és una eina clau per l’èxit del procés cap a l’estat propi, ha posat la independència en el centre del debat polític. L’ANC és objecte del desig del CNI.
L’assemblea Nacional Catalana (ANC)
arriba al seu primer aniversari aquest diumenge; 365 dies després de la
seva constitució el 10 de març del 2012 al Palau Sant Jordi de
Barcelona, davant de 7.000 persones. Un any per fer balanç i, sobretot,
per encarar el futur de lluita que hi ha per davant. El proper 16 de març, l’ANC celebra la seva Assemblea General ordinària a
Girona per tal de votar els informes de gestió i el full de ruta de
l’entitat. Les clavegueres de l’estat al darrera del joc brut contra
l’ANC, en volen el seu fracàs.
Cronologia de l’Assemblea Nacional Catalana
@ANC |
30 d’abril del 2011 Conferència Nacional per l’Estat Propi al Palau de Congressos de Barcelona, on 1.500 persones designen un secretariat nacional provisional perquè gestioni el procés de creació de l’Assemblea Nacional Catalana.
10 de març del 2012 Assemblea constituent de l’Assemblea Nacional Catalana al
Palau Sant Jordi de Barcelona amb 7.000 persones. S’aprova el Full de
Ruta de l’ANC, que preveu la celebració d’una gran concentració a
Barcelona l’11 de setembre. L’actor Sergi López, presentador de
l’assemblea, afirma en un emotiu discurs de cloenda: “Des d’avui
mateix ens hem de posar tots a treballar perquè d’aquí a sis mesos
justos, el proper 11 de setembre, els ciutadans d’aquest país sortim al
carrer i omplim Barcelona per dir ben fort que ‘Si volem, podem! Ningú
no ens pot aturar, i nosaltres no ens aturem!’”.
31 de març del 2012 Eleccions al Secretariat Nacional de l’ANC Jornada electoral descentralitzada en què els membres de ple dret de l’ANC escullen els 75 membres del Secretariat Nacional.
22 d’abril del 2012 Designació dels càrrecs orgànics i el Comitè Executiu del Secretariat Nacional. Són escollits: Carme Forcadell (presidenta); Carles Castellanos (Vicepresident); Jordi Martínez (secretari); Llorenç Sotorres (tresorer).
31 de maig del 2012 Primera reunió formal entre l’ANC i l’Associació de Municipis per la Independència per lligar el moviment civil amb les institucions.
20 de juny del 2012 L’ANC es presenta al País Valencià
30 de juny del 2012 Comença a Lleida la Marxa cap a la Independència, la primera gran acció de l’ANC consistent amb centenars d’actes, que ha de culminar l’11 de setembre a Barcelona. 4.000 persones omplen la Seu Vella. Carme Forcadell afirma: “Aquesta marxa no té retorn, ens comprometem ara i aquí a no fer ni un pas enrere fins aconseguir que Catalunya sigui un estat d'Europa”.
Marxa cap a la Independència. Un total de 483 actes arreu del Principat que mobilitzen quasi 150.000 persones. La Marxa arriba a Lleida; a Miravet per ‘enterrar’ el procés estatutari; a La Jonquera per ‘esborrar’ el Tractat dels Pirineus; a Montserrat; i a Poblet, entre d’altres. Dies abans de començar la Marxa, l’exentrenador del FC Barcelona, Josep Guardiola, dóna el seu suport a la iniciativa.
11 de setembre Catalunya, nou Estat d’Europa. La gran Marxa sobre Barcelona. L’ANC convoca una marxa unitària l’11 de Setembre per arribar fins el Parlament que es converteix en la mobilització més massiva de la història del país, amb més d’un milió i mig de persones que omplen Barcelona pacíficament per reclamar la independència de Catalunya. La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, rep una delegació de l’ANC que li entrega un manifest en què s’insta a iniciar el procés de secessió amb l’Estat espanyol. Arriben a Barcelona 1.111 autocars contractats per l’ANC; més de 400 periodistes s’acrediten per informar de l’esdeveniment.
14 de setembre Una delegació de l’ANC es reuneix amb el President de la Generalitat, Artur Mas A la trobada, de més d’una hora de duració, la delegació expressa que la independència és un objectiu “irrenunciable” per a l’ANC.
3 d’octubre L’ANC de Mallorca comença a caminar
24 d’octubre Posicionament de l’ANC davant les eleccions al Parlament del 25N. Que cap independentista es quedi a casa i demana el vot pels partits que apostin per l’Estat Propi.
26 d’octubre L’ANC arriba als 10.000 membres de ple dret
7 de novembre Declaració conjunta de l’ANC i dels sindicats convocants a la Vaga General del 14N (CCOO, UGT, Unió de Pagesos, l’Intersindical-CSC i USOC), en què l’ANC dóna suport a la Vaga General del 14N i els sindicats aposten pel dret a decidir. Carme Forcadell defensa que, per l’ANC, “drets nacionals i socials són inseparables”.
23 de gener del 2013 Concentracions de suport a la Declaració de Sobirania aprovada al Parlament de Catalunya. A les concentracions, es llegeix un manifest en què es declara iniciada la campanya pel Sí a la independència, i es fa una crida a “participar activament en la campanya per a ampliar i consolidar la majoria social favorable a l’Estat propi”.
Algunes dades de l’ANC
Membres de ple dret: 13.675
Col·laboradors i simpatitzants: 13.444
Assemblees territorials: 404
Assemblees sectorials: 62
Marxa cap a la Independència (del 30 de juny a l’11 de setembre del 2012)
150.000 persones mobilitzades
483 actes arreu del país
Manifestació de l’11 de Setembre
Més d’1 milió i mig de persones
1.111 autocars contractats per l’ANC
Més de 400 periodistes acreditats
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada