dijous, 21 de març del 2013

Abertis reparteix entre els seus 660 MEUR


L’espoli que patim els catalans pels peatges que ja estan amortitzats omplen les butxaques de La Caixa, l’exministre franquista Villar Mir i altres privilegiats. Cal seguir pagant?


En moments com els actuals on la majoria de la gent pateix la crisi d’una manera molt greu, no és possible que el capitalisme salvatge de les grans corporacions segueixi guanyant més i més diners, a costa fer negoci amb una empresa recaptatòria que cobra per unes infraestructures amortitzades moltes vegades. Els peatges a Catalunya han estat pagats i molt ben pagats, els grans accionistes d’ABERTIS porten molts anys guanyant diners en proporcions escandaloses. Segons diuen ells mateixos, les accions d’ABERTIS han tingut un rendiment en plena crisi del 14%, sembla una veritable immoralitat que el 90% dels peatges que paguem vagin a les butxaques dels grans accionistes de l’empresa. 660 MEUR, quasi 90.000 milions de les antigues pessetes cada any. És normal? Dossier directe!cat sobre els peatges.
 turar l’espoli també vol dir evitar que alguns hi guanyin molts diners

Cada vegada més ABERTIS necessita seguir cobrant i augmentant els peatges de les seves concessions a l’estat, cada vegada més els seus peatges fora de l’estat són més controlats pels respectius països que posen sota control el saqueig que pateixen per parts de les grans corporacions. El seu futur passa per seguir cobrant i cobrant dels peatges catalans i si poden, com ja han dit, implantant l’eurovinyeta, el seu nou objectiu.

En 10 anys s’han repartit 6.000 MEUR, un bilió de les antigues pessetes

Aquesta és la xifra de l’espoli que patim els catalans via peatges en tant sols 10 anys, és inadmissible, immoral que això segueixi passant, cal posar fre a que uns guanyin sense cap esforç milions d’euros a costa d’uns peatges ja amortitzats.