diumenge, 10 de febrer del 2013

Una 'Chirigota' a favor de Catalunya guanya al carnaval de Cadis

Acaba dient 'Visca el Barça i visca Cayalunya' · Prèviament el jurat n'havia premiada una que acusava els catalans d'insolidaris i de 'no voler donar més menjar als andalusos'


Los de Gris

La imatge dels catalans i de Catalunya ha marcat aquesta setmana el carnaval de Cadis. Primer va sorgir la polèmica perquè entre les comparses finalistes n'hi havia una, 'El Rey Burlón', que havia compost una 'chirigota' contra Catalunya, acusant els catalans d'insolidaris i d'haver-se atipat de donar menjar als andalusos. Ara, però, ha resultat que la comparsa guanyadora, 'Los de gris' han fet 'chirigota' a favor de Catalunya.
En concret, la 'chirigota', que ha guanyat el primer premi del concurs Oficial d'Agrupacions de Carnestoltes, comença dient: 'No vegis si és fatxa la meva cosina, que escolta la paraula 'Catalunya' i té un quart de mal de vendre! Fins i tot a Onda Cadis va sortir la comparsa del català i va apagar la tele!'. I continua: 'Coses catalanes mai compra ella, ni botifarra ni pizza de Casa Tarradellas. Al cap d'any no va brindar amb cava, sinó que es va prendre el raïm amb Bitter Kas, la desgraciada!'
Al final, però, succeeix 'un miracle' perquè la cosina acaba coneixent un noi de Barcelona que quan la va portar al seu pis, 'al veure-li la botifarra, va cridar la meva cosina: Visca el Barça i visca Catalunya!'.
Heus ací el vídeo (la 'chirigota' en qüestió comença al minut 9.30):





I aquest és el vídeo de la cançó finalista contra Catalunya:




En aquest carnaval es presentava a concurs una altra comparsa, 'La voz de la conciencia', que va aixecar molta polèmica amb una altra 'chirigota', amb lletra molt més catalanòfoba. Es titulava 'Si se quieren ir', i deia, entre més coses: 'No els vull aquí, perquè Catalunya no la sento germana. [...]. Trepitgen la constitució quan reneguen de l'espanyol, tot i que és la seva llengua el castellà [...]. Ja no vull beure les seves baves ni pagar els seus mossos d'esquadra [...]. Em fa pena que una terra tan bella sigui plena de gent tan menyspreable que s'entesta a escopir sobre el seu propi país.' Heus-ne ací el vídeo:





http://www.vilaweb.cat/noticia/4083050/20130210/chirigota-favor-catalunya-guanya-carnaval-cadis.html