dijous, 21 de febrer del 2013

Madrid Bosch, a Rajoy: "Estan impulsant una guerra bruta contra un procés democràtic"

Redacció Actualitzat a les 12:26 h   21/02/2013
 
Hi ha vida després de la crisi? es pregunta Alfred Bosch en l'inici de la seva intervenció en el debat de política general. El representant republicà ha celebrat les mesures econòmiques anunciades pel govern espanyol "després d'estar un any a la nevera", però ha demanat que derogui les que han fracassat i han generat "xoriços" i "parats". També li etziba a Rajoy que amb els diners que es destinen a subvencionar els toros --700 milions d'euros-- se salvarien 5.000 famílies dels desnonaments, entre altres propostes.

I hi ha vida després de la corrupció? És la segona pregunta que Bosch li tenia preparada al president espanyol, una pregunta que ell mateix respon amb un "sí", però diu que "s'han de fer coses". Bosch afirma que no tots són igual de corruptes, però que tots s'hi han d'arremangar per posar-hi remei. És l'única mà estesa que Esquerra ha ofert a Rajoy, perquè seguidament ha deixat anar la tercera pregunta: Per què no parlen del 'cas Urdangarin' i de la Casa Reial?". "Que potser s'ha tornat republicà?", afegeix, en to irònic.

Sobre el procés sobiranista de Catalunya, Bosch ha acusat el govern espanyol d'"impulsar una guerra bruta contra un procés democràtic" i ha estat contundent quan ha afirmat: "No taparem la corrupció amb l'autodeterminació, però tampoc no es pot tapar l'autodeterminació amb corrupció". Bosch, que ha conclòs els discurs en català, ha assegurat que els catalans "demanen" una república catalana i "se la mereixen", i ha afegit que "miren més al futur que al passat".


Rajoy fa cas omís de les acusacions de guerra bruta

Davant les acusacions de passivitat, el president espanyol, que creu que sí que hi ha vida després de la crisi, li ha replicat al representant republicà que "s'han pres decisions molt difícils" i ha ressaltat que aquest any Espanya s'ha salvat de dues crisis molt greu, la financera i la del deute, i ha remarcat les dades positives. Rajoy, que ha dit que no entén per què Bosch ha assegurat que "per fi" ha pres mesures, ha recordat les "reformes estructurals d'enorme magnitud" empreses i que "són les que ens serviran per sortir de la crisi".

Pel que fa als incompliments amb Catalunya, Rajoy ha afirmat: "No hi ha cap govern més solidari i que hagi ajudat tant les comunitats, i especialment la Generalitat, com aquest". I no s'ha estat de recordar la "part de responsabilitat" d'ERC sobre la situació de Catalunya com a membre que va ser del tripartit.

Finalment, Rajoy, que no ha replicat les referències d'ERC sobre la casa reial, sobre la corrupció i sobre el procés sobiranista, ha acusat el representant republicà de mentir sobre els diners que el govern espanyol aporta a les corrides de toros.

Bosch: "Qui calla atorga"

En la contrarèplica, Bosch ha assegurat, en referència als toros, que si ell menteix també ho fa el "Financial Times", que són qui va publicar la xifra el 12 de febrer passat, i que si no és certa que el govern espanyol publica la seva, després d'acusar l'executiu d'"opacitat absoluta" pel que fa a "aquesta, anomenem-la festa".

Per últim, Esquerra considera, sobre el mutisme de Rajoy sobre el procés sobiranista, que "qui calla atorga", i li replica que "a mi també m'interessa el dret a ser espanyol", per tant, hi afegeix, "votem-ho".

http://www.324.cat/noticia/2065816/politica/Bosch-a-Rajoy-Estan-impulsant-una-guerra-bruta-contra-un-proces-democratic