diumenge, 3 de febrer del 2013

La Vanguardia recomana a Foment del Treball que suspengui l’acte del 14-F #14Fnoensrepresenten


La por a que el 14-F es converteixi en un acte per l’estat propi, on els petits i mitjans empresaris farts de l’espoli i el maltracta d’Espanya es revelin, obre un crisi a FTN


La campanya iniciada pel Cercle Català de Negocis (CCN) per posar al descobert que les grans organitzacions que convocaven l’acte del 14-F “Anem per feina” no representen el veritable teixit empresarial català, ha fet que s’obri una crisi entre els convocants de l’acte. Amb el #14Fnoensreprerenten han començar a sorgir petites organitzacions de petita i mitjana empresa del país exigint convertir l’acte en un clam del món econòmic per l’estat propi i a favor del Govern de la Generalitat de Catalunya. I és que el 14-F està generant divisions entre els grans lobbys empresarials, La Cambra de Comerç demana a FTN que reconsideri la cita i sectors dins de PIMEC dubten en participar en un acte que de seguidisme a Madrid. 
 14-F: “L’acte de la discòrdia”

D’aquesta manera titula La Vanguardia aquest diumenge l’acte convocat pel 14-F per part de FTN, dues pagines on parla clarament de la divisió que està provocant l’acte entre les diverses organitzacions empresarials, algunes d’aquestes que inicialment hi donaven clarament suport s’han ja desmarcat de la convocatòria i en boca petita demanen la suspensió de l’acte.

La bona feina del Centre Català de Negocis ha estat clau

Malgrat que en tot l’article no es citi el paper del CCN, es evident que la seva denuncia de tal i com es preveia l’acte ha estat una de les causes de l’actual situació, el fet que el CCN hagi demanat als empresaris partidaris clarament de l’estat propi que hi vagin i diguin clar el seu posicionament ha creta pànic a les grans organitzacions empresarials que resulta que a l’hora de la veritat tenen una dubtosa representació.

Suspendre l’acte deixa Fainé i Oliu amb el cul a l’aire

La convocatòria de l’acte en si ja és una desautorització del Govern de la Generalitat i l’acord majoritari al Parlament en favor de la declaració de sobirania, l’acte es convoca amb una crida a la negociació amb Espanya disposada ara a una especia de pacte fiscal rebaixat, en aquesta tessitura van demanar posicionament de les grans patums dels negocis a Catalunya. D’aquesta manera s’hi van mullar a favor el president de La Caixa Isidre Fainé i el president del Banc de Sabadell Josep Oliu amb declaracions públiques a favor del diàleg i submissió a Espanya.

Control dels accessos a l’acte per evitar derives separatistes

Segons explica La Vanguardia els organitzadors s’han plantejar un estricte control per entrar a l’acte, per impedir que els assistents portessin símbols independentistes, estelades o pancartes, descartar la presència de polítics i evitar posicionaments empresarials trencadors amb Espanya.