dijous, 14 de febrer del 2013

Bustos: "Que quedi clar, renuncio a l'alcaldia sent innocent"

El dirigent socialista imputat pel cas Mercuri deixa el càrrec per evitar la moció de censura. Continuarà com a regidor

Sabadell

Manuel Bustos ha anunciat que dimiteix com a alcalde de Sabadell. Ho fa davant la impossibilitat de governar i amb el temor que l'oposició presenti una moció de censura. En una declaració davant els mitjans a l'ajuntament, Bustos, imputat per tràfic d'influències i malversació de fons, ha insistit que és innocent però ha anunciat la dimissió per evitar el "bloqueig" de l'oposició. "He decidit renunciar a l'alcaldia de Sabadell ara que ha quedat clar que ni jo ni els meus companys estem relacionats amb cap trama corrupta". L'oposició "ha bloquejat les decisions que afecten el present i el futur de la ciutat", ha dit.
"Anuncio que demà, per escrit, presentaré tots els documents que acrediten que hem actuat sempre dins la llei i que les escoltes han sigut interpretades de manera equívoca", ha afirmat. No ha revelat qui el rellevarà en el càrrec. El 4 de desembre el va substituir temporalment Joan Carles Sánchez.
Bustos manté, però, el càrrec de regidor i continuarà, per tant, al ple municipal. "No sé quan trigarà, però sé que tard o aviat se sabrà tota la veritat i es posarà a cadascú al seu lloc", ha assegurat. "Que quedi clar, renuncio a l'alcaldia sent innocent", ha insistit.
"Renuncio pel bé de la ciutat, no per mi. He posat sempre els interessos de la ciutat per davant dels meus", ha recalcat.
Bustos dimiteix una setmana després d'haver recuperat la vara d'alcalde després d'estar apartat temporalment del càrrec arran de la seva imputació pel cas Mercuri.
L'ombra de la moció de censura
Els cinc grups de l'oposició, que sumen majoria a l'Ajuntament, són partidaris de tirar endavant la moció contra el PSC. ICV, EUiA i l'Entesa per Sabadell hi aposten clarament. CiU i PP són conscients de la complexitat de l'acord per les divergències ideològiques, però fa dies que admeten que estan oberts a parlar-ne.
Cas obert
La justícia continua investigant la presumpta trama de corrupció en la qual s'acusa l'alcalde d'haver participat en el cobrament de comissions a les concessions d'obres i serveis des de l'Ajuntament de Sabadell.
Bustos va tornar a l'alcaldia el 7 de febrer després de deixar-la de forma temporal el 4 de desembre. Va nomenar alcalde accidental Joan Carles Sánchez. El dia que va recuperar les seves funcions va dir que tornava amb "normalitat" i "la consciència tranquil·la".

http://www.ara.cat/politica/bustos-sabadell-psc_0_865713519.html