dijous, 10 de gener del 2013

Sellarès: "Catalunya ha de formar equips d'especialistes de defensa nacional pel futur estat català"


"Alhora, Catalunya ha d'elaborar la manera d'explicar a la nostra opinió pública la necessitat de crear una consciència de defensa nacional emmarcada en la defensa rigorosa de les llibertats".

El President del CEEC (Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya) ha sentenciat a un article que cal començar a crear equips humans "d'especialistes de defensa nacional pel futur estat català".

A l'article Seguretat i defensa nacionals Sellarès ha lamentat que Catalunya arrossegui "grans dèficits de sentit d'estat" sobretot quant a la temàtica de la "seguretat i la defensa", els quals segons l'autor de l'article "són lamentablement complexos nacionals molt estesos entre diferents generacions de catalans".

"Els catalans hem posat ─ha continuat─ els fonaments del nostre poder policial. I avui ja disposem d'una Policia de Catalunya que és el cos de policia integral del país. [...] Ara, [...] cal que fem una anàlisi d'on som i on hem d'anar quant a la nostra seguretat i defensa nacionals." Sobre Ramon Espadaler i la seva resonsabilitat al capdavant de la Conselleria de l'Interior, el President del CEEC ha destacat que el conseller "haurà consolidar l'estructura actual" del cos de Mossos d'Esquadra i "veure quina serà la coordinació o fusió amb les Policies Locals mitjançant la Llei de la Policia de Catalunya".

Si les FAE i la Guàrdia Civil aturen el dret a decidir, asseguraran la independència de Catalunya"

"Aquest objectiu s'ha de portar a terme per crear un cos policial potent i apropiat a la responsabilitat de mantenir la seguretat pública i la defensa de les nostres institucions nacionals. També cal que el conseller Espadaler es plantegi, amb responsabilitat i capacitat de diàleg, la substitució dels cossos i forces de seguretat de l'Estat que resten a Catalunya, uns milers d'efectius innecessaris en uns moments de crisi econòmica i que representen duplicitats" ha instat.

Finalment, Sellarès ha conclòs que Catalunya "té el repte de formar equips d'especialistes que preparin totes aquelles obligacions de defensa nacional que hi hauria en un futur estat català" i ha denegat que les FAE i la Guàrdia Civil espanyola intervinguin en el procés d'emancipació català: "Les FAE i la Guàrdia Civi aturaran el procés del dret a decidir de Catalunya? La meva contesta és que no ho crec pas, perquè suposaria un suïcidi i asseguraria que Catalunya assolís la independència".

http://www.tribuna.cat/recull-de-premsa//sellares-catalunya-he-de-formar-equips-despecialistes-de-defensa-nacional-pel-futur-estat-catala-10-01-2013.html