dissabte, 26 de gener del 2013

Núria Cadenes és escollida nova presidenta de Solidaritat


Núria Cadenes és escollida nova presidenta de Solidaritat




L'escriptora i periodista Núria Cadenes ha estat escollida avui presidenta de Solidaritat Catalana per a la Independència (SI) amb 375 vots a favor. El segon congrés de la formació, celebrat al teatre el Sucre de Vic, ha definit els 9 membres de la nova executiva que serà liderada per Cadenes -única candidata a la presidència- i per Uriel Bertran, que repeteix com a secretari general gràcies als 267 vots que ha aconseguit enfront del 144 del seu rival al càrrec, Jaume Jaume.
De la seva banda, Alfons López Tena seguirà a l'executiva, tot i que el candidat de la formació a la presidència de la Generalitat fa un pas enrere i deixarà de ser portaveu per centrar-se en el seguiment del procés d'autodeterminació.
Després de la derrota electoral, que va deixar SI sense representació parlamentària, el segon congrés nacional de la formació tanca el període de reflexió i obre una nova etapa. El president actual de la formació i ex-diputat Toni Strubell es retira de la primera línia de les estructures del partit. A banda de Cadenes, Bertran i López Tena, l'estructura de la formació quedarà reforçada amb la incorporació de Roger San Millán a la secretaria d'Organització i Finances; Bruno Díaz, com a responsable de Polítiques Sectorials; Núria Coral com a secretaria d’Estudis i Programes; Conxita Bosch, secretària d'Afers Internacionals; i Jordi Anento, com a responsable de Formació.

Entrevista amb Núria Cadenes: 'El projecte de Solidaritat és garantir i accelerar el procés independentista'

 
 http://www.vilaweb.cat/noticia/4077852/20130126/nuria-cadenes-escollida-nova-presidenta-solidaritat.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter