dijous, 3 de gener del 2013

La UGT: «Amb la independència les pensions es cobraran»


El líder del sindicat, Pepe Álvarez, demana “desdramatitzar” el debat independentista i insta a l'espanyolisme a argumentar amb “seriositat”

Pepe Álvarez, líder d'UGT, acompanyat de Camil Ros, a la seu del sindicat. Foto: QS/ND

“És clar que amb la independència de Catalunya les pensions es pagaran, només cal veure la contribució dels catalans a les cotitzacions per veure-ho”. Amb aquesta contundència s'ha expressat el secretari general de l'UGT, Josep Maria Àlvarez, aquest matí en un esmorzar amb la premsa,  en valorar el “procés català endegat que ha d'acabar amb la consulta sobiranista.

Àlvarez que ha erigit el sindicat com un dels defensors de “l'exercici del dret a decidir que el poble català ha triat en les darreres eleccions” ha avançat que la consulta formarà part de la ponència política del congrés que el sindicat celebrarà aquest 2013.Un procés que el líder sindicat demana que es “desdramatitzi” i es faci amb “seriositat” i “transparència”.

“Cal saber què passarà si surt 'Sí' a la independència o què passarà sí surt 'no', i aquí no val parlar només de sobirania, d'independència o d'Espanya”, ha sentenciat Álvarez. “Cal obrir un debat transparent sobre com serà la Catalunya independent i fer-ho amb plantejaments seriosos i no destralers com ara dir que les pensions no es pagaran, perquè és evident que sí que es pagaran”, ha clamat el cap de files del sindicat.

Per altra banda, Álvarez no ha descartat presentar-se a la reelecció com a secretari general de l'UGT i ha lloat la figura de Neus Munté, la militant i exdirigent del sindicat que ha esdevingut la nova consellera de Benestar Social. El líder sindical ha advertit, però, que malgrat veu bé les noves mesures fiscals impulsades per CiU i ERC -com l'impost sobre els dipòsits bancaris- aquest 2013 "serà un any de lluita".