diumenge, 13 de gener del 2013

Informes fantasma La guerra bruta de dossiers fa rodar el primer cap


El que era número dos del Ministeri de l'Interior i secretari d’Estat de Seguretat, Ignacio Ulloa

Fernández Díaz ha rellevat el número dos d'Interior a causa del descontrol al ministeri
Nerea Rodríguez
Molts moviments al Ministeri de l’Interior espanyol, amb el popular Jorge Fernández Díaz al capdavant. L’últim en caure ha estat el número dos del Ministeri i secretari d’Estat de Seguretat, Ignacio Ulloa, en mig de la polèmica pels informes fantasma que vinculaven el president de la Generalitat, Artur Mas, i la família de l’expresident Jordi Pujol a casos de corrupció, i dels quals encara se’n desconeix l’autoria.

Abans d’Ulloa però, van saltar molts altres, com Pedro Agudo, cap de gabinet del director general de la Policia, Ignacio Cosidó, i Concepción Figuerola, cap del gabinet del secretari d'Estat.

Segons publica el diari ‘El País’ quasi tots aquests càrrecs rellevats, cessats o que han presentat la seva dimissió estan relacionats precisament amb aquests informes inexistents, malgrat que la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, va insistir que la dimissió d’Ulloa era personal i que no estava vinculada a aquests escàndols.

A més, sembla que el substitut d’Ulloa, Francisco Martínez Vázquez, fins ara cap del Gabinet del ministre de l'Interior, vol fer més canvis. De fet, que Fernández Díaz hagi col·locat Martínez Vázquez suposa un intent del ministre per controlar directament el departament

Però els informes sobre Mas i Pujol no eren els primers “irregulars”. També es va investigar l’actual president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, motiu pel qual al final es va produir la destitució del comissari general de la policia judicial, José Enrique Rodríguez Ulla, un dels càrrecs més importants. I també està present el cas ‘Interligare’, amb el líder socialista Alfredo Pérez Rubalcaba a la diana.