dilluns, 14 de gener del 2013

Herrera veu Duran com la zitzània del tripartit sobiranista

El líder d'ICV-EUA demana treballar "inequívocament" pel dret a decidir i insta el PSC no posar en la declaració de sobirania el "federalisme"

Herrera i Âlvarez, aquest matí a la seu d'ICV. Foto: QS/ND

"No sé si aquest tripartit actual, format per CDC, ERC i UDC no hi ha diàleg entre ells, ells sabran, no va gaire coordinat". Amb aquesta frase, el líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha volgut furgar amb un to sorneguer en la ferida provocada aquest cap de setmana pel cap de files dels demòcrata-cristians, posant en dubte la cohesió del pacte de governabilitat, demanant la retirada de la declaració de sobirania i vantant-se del seu antiindependentisme.

En una roda de premsa posterior a la reunió que han celebrat Herrera i el líder d'UGT a Catalunya, Josep Maria Álvarez. Una trobada on els dos líders  han defensat la posició "autodeterminista" en el procés català i que ha de reflexar-se en la declaració de sobirania. Per Herrera, l'objectiu primordial és treballar "inequívocament" pel dret a decidir sense posar en la mateixa resolució l'objectiu final de la consulta.

En aquest sentit, el dirigent d'ICV-EUiA ha recordat que tan absurd és posar en una declaració que l'objectiu és "l'estat català com el federalisme". Per això ha demanat al PSC que no intenti col·locar la seva proposta federal en la declaració que haurà d'aprovar el Parlament el plenari del 23 de gener.