dimecres, 9 de gener del 2013

Espanya veta un partit de hockey entre un equip gibraltareny i un català



El ministre gibraltareny d'Esports, Steven Linares

El Govern del Penyal ho veu com una "barroera" i "vergonyosa interferència" per part del departament que dirigeix Wert
Nerea Rodríguez
El Govern de Gibraltar ha acusat avui el Consell Superior d'Esports espanyol d'intervenir de manera "vergonyosa" perquè l'equip local d'hoquei Grammarians H.C no disputés un partit televisat contra un club català.

En un comunicat, l'executiu que dirigeix el socialista Fabian Picardo denuncia que el Consell Superior d'Esports, depenent del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, va pressionar els organitzadors del Torneig Internacional d'Hoquei de Reis de Catalunya perquè canviessin el programa de partits, de manera que l'equip gibraltareny s'enfrontés a un club canadenc en lloc d'un equip català.

"Sembla també que la bandera de Gibraltar no va onejar a l'esdeveniment en qüestió com a resultat de la intervenció del Consell Superior d'Esports", assenyala la nota emesa des de l'oficina de Picardo.

El Govern del Penyal subratlla que els equips gibraltarenys han jugat en aquest torneig internacional moltes vegades anteriors sense cap incident i lamenta que un esdeveniment esportiu "pugui ser tan políticament manipulat". Segons la seva opinió, es tracta d'una "barroera" i "vergonyosa interferència" per part del departament que dirigeix José Ignacio Wert.

"Sembla que el Consell Superior d'Esports tem la competició entre els nostres esportistes i farà tot el possible per evitar la participació de la nostra gent en esdeveniments esportius. Els funcionaris espanyols realment haurien de créixer", ha declarat el ministre gibraltareny d'Esports, Steven Linares.