dimarts, 8 de gener del 2013

Ara o mai : L’altra versió de la inauguració de l’AVE a Girona



La inauguració del primer tren d`alta velocitat entre Barcelona i Figueres amb la presència dels presidents dels governs català i espanyol, Artur Mas i Mariano Rajoy, i el príncep Borbó espanyol, Felip, de Borbó, acompanyat d`altres autoritats i la ministra de Foment, Ana Pastor; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i els alcaldes de Girona i Barcelona, Carles Puigdemont i Xavier Trias, entre d`altres, no ha estat exempt d’incidents.

La Mesa d`Entitats per la Participació de Girona havia convocat avui a les 12 del migdia tothom a anar vestit de negre “per assistir a l`enterrament d`enterrament de diners públics que ha costat el projecte i per expressar el rebuig al model de mobilitat que suposa la línia del TAV.

Ja a primera hora del mati la CUP de Girona ha informat que alguns dels seus militants que estaven realitzant una acció informativa a la mateixa estació de RENFE, repartint desenes de fulls per exposar els motius de la seva convocatòria de protesta han estat foragitats de l’estació per agents dels Mossos d`Esquadra. També han penjat una pancarta amb el lema "Volem + tren convencional i - TAV".

Finalment un centenar de veïns s’han concentrat a l`estació de trens de Girona per denunciar que els hi han presentat "un projecte virtual" de com hauria de quedar l`AVE, quan el que en realment ha quedat sembla un camp de concentració.
Teresa González, de l`Associació Veïns de Sant Narcís, ha explicat que els veïns ja han denunciat l`ajuntament, la Generalitat, Adif i el ministeri davant el defensor del ciutadà, però que de moment només Madrid ha contestat.

Els grups municipals de la CUP i d`ICV no han assistit a l`acte d`inauguració, mentre que a Figueres, Unió de Pagesos es concentrava per exigir a Adif que pagui els cinc milions d`euros que encara deuen de les expropiacions.

08.01.13

http://araomai.cat/noticies/i/2098