divendres, 21 de desembre del 2012

Tertulians allunyats de la realitat del país



Veient  les reaccions de diferents tertulians i opinadors dels mitjans de comunicació catalans, públics i privats,  davant l’acord per la governabilitat o #pacteperlallibertat entre CiU i ERC, s’arriba a la conclusió que mai com ara el que diuen aquests havia està tant allunyat del que pensen la majoria de la gent d’aquest país que el #25N va expressar una voluntat majoritària per l’exercici del dret a decidir.

Bona part dels tertulians llencen un missatge pessimista, negatiu, i tot ha anat en augment arrel de l’acord entre nacionalistes i republicans per tirar endavant l’exercici del dret a l’autodeterminació, alguns tertulians ho porten a l’extrem del pur masoquisme, mai un acord de govern ha rebut tantes bufetades fins i tot abans que és signes. Quant resulta que d’entrada totes les enquestes fetes  aprova àmpliament l’acord de govern entre CiU i ERC.

Un altre problema és la repetició de tertulians entre els diferents mitjans de comunicació, -alguns hi són matí i tarda i a les planes d’opinió de diaris-  que critiquen l’alternativa secessionista però que callen davant l’espoli que pateix Catalunya, callen i no aporten cap solució davant el patiment que ens infligeix Espanya. Cal renovació i cal  fermesa, valentia i intel·ligència per afrontar el joc brut d’Espanya.

Tenim per davant una gran oportunitat i, sobretot, s’ha creat esperança entre la ciutadania i no pot ser que quatre tertulians interessats malmetin un somni a punt de poder ser una realitat, Catalunya, nou estat d’Europa.