dimecres, 5 de desembre del 2012

Sánchez Camacho, s’autoanomena consellera d’Educació

La líder de la quarta força al Parlament es reunirà amb el ministre Wert del seu mateix partit, per millorar la reforma educativa que prepara el Govern espanyol


ACN- La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha anunciat aquest dimecres que es reunirà properament amb el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, per millorar l'avantprojecte de llei de millora de la qualitat educativa. La trobada pot ser divendres o ja el proper dilluns. En roda de premsa, Camacho ha subratllat que el seu partit negociarà el que no ha volgut negociar el Govern de CiU, que opta per la "confrontació, l'exclusió i que menteix el poble de Catalunya". Camacho també ha amenaçat en retirar la presidència de la Comissió d’Exteriors al Congrés a  Duran si CiU trenca els pactes a la Diputació de Barcelona i a al CCMA, mentre per Junqueras el trencament dels pactes de CiU amb el PP  una qüestió de lògica.
 Camacho s’aferra al poder del PP a la Diputació i al CCMA

La presidenta del PPC, ha acusat CiU de voler tornar al "pacte del Tinell i al notari" perquè després del 25-N és "presonera" d'ERC. S'ha referit així al possible trencament dels pactes CiU-PPC a la Diputació i a la CCMA que la federació està estudiant després de la reforma educativa de José Ignacio Wert. "Si CiU pretén ser la CiU del pacte del Tinell i del notari, de l'exclusió, que ho digui al poble, perquè això és el que està fent volent excloure el PPC de pactes signats i que tenen eficàcia i durada", ha subratllat Camacho, que ha insinuat que si es parla de trencar pactes, també es podria retirar a Josep Antoni Duran la presidència de la Comissió d'Exteriors.

El trencament dels pactes de CiU amb el PP  és una qüestió de lògica

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha negat que els republicans hagin exigit el trencament dels pactes entre CiU i PP com a condició per negociar la governabilitat del país. Segons Junqueras, es tracta d'una qüestió de lògica, ja que un partit que defensa la creació d'un estat propi no pot continuar pactant amb aquells que neguen el dret a decidir dels catalans. "A ells mateixos se'ls hi hauria de caure la cara de vergonya si mantenen els pactes amb aquells que no volen que Catalunya tingui futur", ha opinat. Les dues condicions que ERC sí ha posat sobre la taula de negociació són la convocatòria del referèndum d'independència i el canvi en les polítiques econòmiques i socials.