dijous, 27 de desembre del 2012

Rouco s'alia amb Wert contra l'episcopat català



El cardenal espanyol Antonio Maria Rouco, arquebisbe de Madrid, s'alia explícitament amb la política del ministre José Ignacio Wert i en contra de l'episcopat català en matèria lingüística a l'escola.
Rouco ha expressat la seva coincidència amb Wert en unes declaracions fetes a l'ABC, un dels mitjans que configuren la trama política, policial i mediàtica contra el sobiranisme català. Les paraules del cardenal Rouco xoquen amb les que el cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe de Barcelona, havia dit anteriorment sobre aquest assumpte.

"El nostre model educatiu –segons Martínez Sistach─ evita la segregació escolar, afavoreix la cohesió social i assoleix bon coneixement del català i del castellà". De manera similar s'ha expressat Francesc Pardo, bisbe de Girona, que qualifica el projecte de Wert de "greuge" i d'"incomprensible".

En medis eclesials i escolars, també d'escoles de caràcter religiós, es considera lamentable que Rouco hagi sortit en defensa del Govern del PP enlloc de solidaritzar-se amb la postura sensata de l'episcopat català que coneix perfectament quina és la presència del català i del castellà en el sistema educatiu català.

En aquest sentit hi ha veus que reclamen que "es hora que l'Església catalana exerceixi el seu dret a decidir". Aquesta reclamació ha estat formulada, per exemple, per una persona tan sensata i documentada com Josep Maria Lozano, professor del departament de Ciències Socials d'Esade.

http://www.tribuna.cat/cronica/afers-religiosos/rouco-salia-amb-wert-contra-lepiscopat-catala-27-12-2012.html