dimarts, 4 de desembre del 2012

Rigau abandona la reunió sectorial amb Wert

La consellera planta el ministre per considerar "inadmissible" el projecte de reforma educativa


La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, a la conferència sectorial d'Educació Foto: ACN

La consellera d'Ensenyament en funcions, Irene Rigau, s'ha aixecat a meitat de la reunió de la conferència sectorial que mantenia amb el ministre espanyol d'Educació, José Ignacio Wert, per les greus desavinences provocades pel polèmic projecte de reforma de llei educativa que proposa l'executiu espanyol, que Rigau considera "inadmissible".

Segons el projecte de Wert, el català quedaria relegat a matèria optativa i tombaria la immersió lingüística i, a més, obliga a la Generalitat a pagar escoles privades als alumnes que no puguin accedir a l'educació en castellà a les escoles públiques.

Rigau ha explicat que Wert ha presentat un nou text amb algun canvi, com ara que el català sí tingui valor en les avaluacions finals d'ESO i Batxillerat, però sense que la llengua catalana sigui troncal. La consellera ha dit que el nou text continua contradient l'Estatut i la LEC.