diumenge, 9 de desembre del 2012

Partidaris de la intervenció militar a Catalunya acaben com el rosari de l'aurora



Una tertuliana acaba abandonant el plató de la televisió 13TV indignada pel to colpista dels comentaris

Sense títol
 
Una tertuliana del programa 'Al Dia' de la cadena 13TV ha abandonat indignada el plató, alarmada perquè tant el presentador, Alfonso Merlos, com el general retirat Manuel Fernández-Monzón de Altoaguirre, han defensat una intervenció militar a Catalunya. El to del debat ha estat clarament colpista, i el programa ha acabat com el rosari de l'aurora.
 
"L'exèrcit per a què està? Per anar a Somàlia o Afganistan? Està per defensar la unitat d'Espanya", han defensat els procolpistes. Sense oposar-se a la intervenció militar a Catalunya, la tertuliana els ha recordat que "els militars han d'obeir al govern" i no poden actuar per criteri particular.
 
El general retirat ha recordat llavors que l'article 8 de la Constitució situa l'exèrcit com el garant de la unitat d'Espanya, i ha insinuat que no té per què estar supeditat al govern. "La Constitució no diu a iniciativa de qui", ha apuntat. La tertuliana llavors ja no ha pugut aguantar més i, tot i que no s'oposava a la intervenció militar, s'ha aixecat de la taula i s'ha acomiadat. "No puc estar en una taula on s'estan defensant posicions procolpistes", ha lamentat.