divendres, 7 de desembre del 2012

Exèrcit espanyol, la unitat d’Espanya en l’ADN i, alguns, el colpisme a la sang



L’exèrcit espanyol veu molt a prop una Catalunya independent i alguns dels seus membres es convulsionen, saben que contra la democràcia no serveix l’exèrcit


El militar retirat de l’exèrcit espanyol, Pedro Pitarch, ha dit aquest matí en una entrevista a RAC1 que “l’exèrcit porta la unitat d’Espanya en l’ADN”, una forma de  justificar els “disbarats” que ell mateix diu ha detectat en missatges que s’envien a través de la xarxa alguns militars retirats, ens els que ha trobat moltes referències a la intervenció militar de Catalunya. Segons Pitarch, el "runrún" és similar al dels mesos previs al cop d'Estat del 23-F, i per argumentar aquest fet, és basa en el material que circula per internet en ambients militars. El mateix Pitarch assegurava en els seu blog el passat 13 de setembre que una Catalunya independent  "És impensable, ni tan sols a les bones, perquè no cap en la Constitució”.

 Militars: una “fauna” hipersensible al sobiranisme català

Pitarch  ha deixat clar que veu una "utopia" la possibilitat d'una sublevació militar, "No està l'Espanya del segle XXI en això". Pitarch el passat setembre es va referir a les declaracions d'altres militars, com les del coronel Alamán Castro, assegurant que  aquestes afirmacions representen aquells que les diuen, però els seus pronunciaments "reflecteixen estats d'opinió i línies de pensament molt arraigades en amplis sectors de les Forces Armades", i va recordar que l'exèrcit té la missió constitucional de defensar la integritat territorial, alhora que ho ha de fer dirigit pel govern de l'Estat. "Seria molt saludable per a tothom que ni els militars obviessin aquesta última prescripció, ni els responsables polítics el primer mandat".

"Per a governar Espanya cal bombardejar Barcelona cada 50 anys", antics vicis i noves tecnologies

Pitarch va publicar dimarts una entrada al seu blog titulada "Latent 23-F" on assegura que ha sentit massa "disbarats" sobre el cessament del director de la revista "Ejército" i apunta que "creixentment, per la xarxa i als ordinadors personals de militars i retirats" estan circulant "missatges i documents gràfics incitant a saltar-se les lleis i la normativa vigent". El tinent general descriu un d'aquests missatges que circulen entre els militars, un power point sobre la proclamació de l'estat català per part de Lluís Companys que inclou la frase que s'atribueix al general Espartero, primer i a Azaña un segle després que "per a governar Espanya cal bombardejar Barcelona cada 50 anys".