dissabte, 29 de desembre del 2012

Del Olmo revela que Mas «no té resposta» per als catalans espanyols



En una conversa personal, li va preguntar "què hem de fer els que estimem Catalunya i la resta d'Espanya", i Mas, després de pensar-s'ho força, va dir-li: "No tinc resposta"

 

video del olmo


El periodista radiofònic Luis del Olmo, nascut a Ponferrada (Lleó) i establert a Catalunya des de ben jove, revela una conversa personal que va mantenir amb el president de la Generalitat, Artur Mas, a qui li va preguntar què havien de fer els catalans partidaris de seguir dins d'Espanya, i assevera que el president va dir-li: "No tinc resposta." La revelació de Del Olmo, que assegura que manté una certa amistat amb Mas, denota fins a quin punt el capteniment del líder de CiU ja no és el de buscar l'encaix de Catalunya amb Espanya, sinó que té del tot assumida la via sobiranista. I, tot plegat, ho revela amb un to greu, fins a cert punt melancòlic.


Segons Del Olmo, la conversa va anar de la següent manera: "President, què és el que hem de fer els que estimem Catalunya i la resta d'Espanya, i que no volem la independència. Què hem de fer? Quina resposta tens, per mi? I, el president, es va quedar callat i la resposta que em va donar va ser aquesta: "No tinc resposta." Li vaig tornar a preguntar si realment no tenia resposta ni per a mi, ni per al 50% dels ciutadans que vivim a Catalunya? Déu l'empari, president."

La revelació, realitzada el 20 de desembre en un cafè-tertúlia a Saragossa amb la periodista Mari Cruz Soriano, s'emmarca en una reflexió més àmplia feta per Del Olmo en què també ressalta que "hi ha un 50% de persones, com a mínim, que volen la independència." També explica que va veure la manifestació independentista de la Diada, sense assistir-hi, i que en va quedar profundament impressionat: "Em va venir un calfred."

Crítiques a la caverna mediàtica

Del Olmo també es mostra molt crític amb la imatge de Catalunya que han transmès força mitjans espanyols, en què el català s'imposa arreu. "S'han construït moltes mentides", es lamenta, transmeten coses "que no són el que són". I conclou: "La premsa, a vegades distorsionem, i estem fent molt de mal."