dimecres, 26 de desembre del 2012

Mas ultima un nou govern de “continuïtat”



El president de la Generalitat ultima la composició del nou executiu i assegura que cal aprofitar “el rodatge” que els consellers han fet en els últims dos anys

Repetiran Mas-Colell, Mascarell, Ortega, Ruiz, Pelegrí, Rigau i Puig

Comunicarà oficialment la composició de l'executiu aquest mateix dijous, hores abans de la presa de possessió dels consellers

Foto de família del govern d'Artur Mas, en la presa de possessió el 29 de desembre del 2010 Foto: ANDREU PUIG.

 


El nou govern de la desena legislatura tindrà “continuïtat”. Així ho ha anunciat el mateix president de la Generalitat, Artur Mas, aquest dimarts durant l'ofrena floral a la tomba del president Francesc Macià, en què també ha considerat que els objectius seran combatre l'atur i la pobresa i fer els primers passos per assolir la transició nacional del país.
Mas ultima al llarg d'aquest dimecres la composició del nou govern, que prendrà possessió del càrrec demà. El president de la Generalitat considera que “donades les circumstàncies actuals” i que l'anterior govern només va durar dos anys, “cal aprofitar el bon rodatge”dels membres de l'executiu anterior.
És per aquest motiu que el president ha reiterat que “l'estructura no variarà massa” i que la comunicarà oficialment dijous al matí, el mateix dia en què els consellers prendran possessió del càrrec i es reuniran ja en consell executiu. Amb tot, Mas podria parlar al llarg d'aquest Sant Esteve amb els consellers per confirmar la seva continuïtat o no.

Els noms

Es dóna per fet que continuaran com a consellers Andreu Mas-Colell, Boi Ruiz, Ferran Mascarell, Joana Ortega, Irene Rigau, Josep Maria Pelegrí i, segons informa La vanguardia, també Felip Puig. Serien baixa Francesc Xavier Mena i Pilar Fernández Bozal, a més de Lluís Recoder, que va demanar personalment a Mas deixar l'executiu per engegar noves fites a nivell professional. Queda per determinar un tercer conseller d'Unió i si finalment es donarà notorietat a Francesc Homs i Germà Gordó, persones molt pròximes al president que podrien entrar a formar part del nou executiu.Quant a la marxa de Lluís Recoder --única notícia confirmada sobre el pròxim executiu--, ha dit que “és l'únic conseller que ha manifestat el desig de passar a una dedicació professional sense desvincular-se de la política”.
Ha explicat que Recoder --amb qui ha fet l'ofrena a la tomba en nom del Govern al costat del nét de Macià-- ja li ho va demanar fa temps, però que aquesta vegada el mateix Mas no l'ha pogut convèncer del contrari.
Reunió amb Duran i Pujol

Aquest dilluns, segons ha explicat Mas, va mantenir dos trobades amb el secretari general de CDC, Oriol Pujol, i amb el president d'UDC, Josep Antoni Duran, els representants “dels dos partits que vertebraran el nou govern”, ha explicat. Durant aquestes dues trobades, van fer valoracions i van intercanviar informacions que serviran per definir el nou executiu.

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/605591-el-nou-govern-de-mas-tindra-continuitat.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=nacional&utm_source=rss&utm_medium=nacional&utm_campaign=rss&f=El+Punt+Avui