dimarts, 27 de novembre del 2012

L'Operació Mercuri colpeja el PSC i Veïns de Sabadell reclamen la "dimissió" de Bustos




Imputat el secretari d'organització, Daniel Fernández


Fernández, en una foto d'arxiu

 
El secretari d'Organització del PSC, Daniel Fernández, ha estat imputat en l'Operació Mercuri. Fernández, que és diputat al Congrés, ha estat el director de campanya socialista a les darreres eleccions.
En una roda de premsa a la seu del PSC, Fernández havia remarcat que "hores d'ara no tinc la formalització ni cap notificació que concreti aquesta possibilitat". Però havia deixat clar que "en cas que sigui realitat, o sigui cridat a declarar, posaré el meu càrrec a disposició del primer secretari del partit". Després d'anar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, un cop acabada la roda de premsa, s'ha confirmat la seva imputació.
En el cas de la regidora d'Economia de Sabadell, Montserrat Capdevila, Fernández ha assenyalat que "només ha patit un registre del seu despatx a l'Ajuntament" i que no està imputada en aquest cas.
Sí está imputada l'alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, i el cap de la policia local de Sabadell. Aquest matí s'ha iniciat l'Operació Mercuri amb escorcolls a més d'una quarantena d'edificis púbics, entre ells l'Ajuntament de Sabadell.
El seu alcalde, el socialista Manel Bustos, és un altre dels imputats, segons ha explicat ell mateix. Alhora, el jutge que instrueix el cas ha imputat la l'exregidor del PP, Jordi Soriano, entre d'altres.






 Veïns de Sabadell reclamen la "dimissió" de Bustos

 Més d'un centenar de persones es manifesten davant l'Ajuntament


 
Una imatge de la manifestació

 
Més d'un centenar de persones s'han reunit davant l'Ajuntament de Sabadell per protestar pel presumpte cas de corrupció urbanística que afectaria a responsables del consistori. Els manifestants, malgrat la pluja, han reclamat la dimissió de l'alcalde, Manel Bustos.
"Tots a la presó, Bustos dimissió", ha estat un dels crits de la concentració. També han cridat "fora corrupció de la Diputació" i "no hay pan para tanto chorizo".
Paral·lelament, agents dels Mossos d'Esquadra han seguit aquesta tarda amb l'escorcoll de l'ajuntament vallesà en el marc de l'Operació Mercuri.