divendres, 5 d’octubre del 2012

Xavi Hernàndez: «Estarem amb el que els catalans vulguin»


Diumenge al vespre el Barça rep Madrid. Un partit que pot ser clau pel futur de la Lliga i que, a més, tindrà una càrrega política molt important. Avui s'hi ha referit un dels capitans blaugranes, el terrassenc Xavi Hernàndez, que a preguntes dels periodistes ha deixat clar que “estaran amb el que els catalans vulguin”.

El cervell blaugrana ha qualificat de “fenomenal” que el club hagi organitzat un mosaic en forma de senyera gegant. “El club representa Catalunya i no és res de l'altre món. No és la primera vega que tenim mosaics d'aquests”. A més, i sobre les més que possibles reivindicacions independentistes, ha assenyalat que “la gent pot dir el que pensi ja que vivim en una democràcia”. De fet, ha anat més enllà i ha assenyalat que els jugadors representen el Barça, el Barça Catalunya, i ells “estaran amb el que els catalans vulguin”.

Fins ara, la majoria d'esportistes s'han mantingut al marge del debat sobre la independència. No va ser el cas d'un altre jugador del club blaugrana, tot i que de la secció de bàsquet, el lituà Saras Jasikevicius. “M'agradaria que Catalunya assolís la independència, crec que ho mereixeu” va explicar el lituà en una entrevista a Catalunya Ràdio.